TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, yargı sisteminin temel kurumlarından olan Danıştayın Türkiye'nin hukuk alanında çağdaş uygarlık düzeyine ulaşması yolundaki katkılarını sürdüreceğine inandığını belirtti.
Şahin, Danıştayın 143. kuruluş yıl dönümü ve İdari Yargı Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, devletin yüksek danışma, inceleme ve karar organı olan Danıştayın, diğer yargı kurumlarıyla birlikte hukuk devleti ilkesine işlerlik kazandırılmasına büyük katkı sunduğunu ifade etti. Şahin, şunları kaydetti:
''Bu köklü kuruluşumuz, idari işlemlerin denetlenmesi, kamu hizmetlerinin kişi hak ve hürriyetlerini engellemeden yürütülmesi konusunda önemli hizmetler yerine getirmektedir. Hukuk devleti ilkesini esas alan Türkiye Cumhuriyeti, temel hak ve özgürlükleri hukukun üstünlüğü prensibiyle güvence altına almıştır. Demokrasiler, güçler ayrılığı ilkesiyle yasama, yürütme ve yargı ilişkisini dengeli ve uyumlu bir işbirliğine bağlamıştır.
Yargı sistemimizin ve erkler arasındaki uyumun sağlanması, demokrasimizin gelişmesinde ve güçlenmesinde en önemli faktörlerden birisidir. Yargı sistemimizin temel kurumlarından olan Danıştayın ülkemizin hukuk alanında çağdaş uygarlık düzeyine ulaşması yolundaki katkılarını bundan sonra da sürdüreceğine inanıyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle Danıştayın kuruluşunun 143. yıl dönümünü ve İdari Yargı Günü'nü kutluyor, tüm yargı çalışanlarına sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Bu vesileyle hayatını kaybeden Danıştayımızın değerli mensuplarını da bir kez daha rahmetle anıyorum.''