AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Rize mitinginde bölüt seslendi

Davutoğlu Rize'de icra ettiği konuşmada 'Şimdi, bu meydanın selamını inşallah Cumhurbaşkanımıza evvel MGK'da ileteceğim. Kılıçdaroğlu SSK'yı batırdı, Cumhurbaşkanımız İstanbul'u yeni baştan şahlandırdı. İstanbul'u parlak sulu, parlak façalı yükselen ayrımsız site yaptı. Kılıçdaroğlu SSK'da öz önemsiz dünyasında yaşarken Cumhurbaşkanımız ayrımsız türkü okudu diyerek hapse gönderdiler. Durdurabildiler mi? Allah aşkına Karadeniz'in dalgalarından sabah yeli almış birtanesini boğmak beklenir mü? Muhtar birlikte olmaz dediler Cumhurbaşkanı ha mu? Hiç ayrımsız halde ayrımsız sükse hikayesi şayet yazılmışsa bu tarihin ve milletin hanesine yazılmıştır. Daha bilahare darbelerle Cumhurbaşkanımız Başbakan iken önümüzü kesmeye çalıştılar. Kesebildiler mi? Dün muhtıranın yıldönümüydü. Biz dedik ki o 27 Mayıs'ta kaldı. Başbakanların ölüm cezası cezası cezası sehpasına göndermiş bulunduğu eyyam 1960'larda kaldı.

CUMHURBAŞKANI 'ONE MİNUTE' DEDİĞİNDE KORKTULAR

Merdivene namüsait giden eş millete doğru yürüyebilir mi? İşte Kılıçdaroğlu sükse hikayesi burada. Tarihte toprak almakla yazılır sükse hikayesi. Rize'den sâdır insanoğlu Davos'ta 'One minute' söylediğinde birileri korkuya düştü adisyon merak ederler diye. Ama insanlar, Filistinliler buna hürmet duydu yabanlık buna hürmet duydu.

BİZİ ÖLÜMLE TEHDİT ETTİLER

Türk yargısı bu yapılanlara doğrulama olabilir mu? Gereği yapılmış oldu HSYK tarafından. Bunlardan birisi evvel beni ve Cumhurbaşkanımızı ölümle zılgıt ediyor. Bizi tanımamışlar. Biz doğduğumuz anda ölüme doğrulama olmuşuz. Ne ant şans kader edecekse ona doğrulama olmuşuz. Öyle yahut hakeza şu yahut bu korkuyla bu toprakları terkettik mi? Terk boy bos miyiz onların hocası nerede peki? Pensilvanya'da.

HDP, CHP VE PARALEL EL ELE

HDP'nin barajı aşması amacıyla CHP çalışıyor koalisyonu anlayın. Türk Baasçıları ile Kürt Baasçıları yön yana. Bugün gazetelerde var. Ekrem Dumanlı Diyarbakır'da Belediye Başkanı Kışanak ile eğin kapıdan girerek konuşuyor. HDP çıksın açıklasın paralelcilerle ne işi var. Paralel çete çıksın HDP ile ne işi mevcut açıklasınlar. CHP çıksın paralelcilerle, HDP ile ne konuşuyorlar açıklasınlar. Plan şu idmansız ayrımsız görüntü peşindeler. Hepsi ayrımsız araya gelip AK Parti'nin yükselişini boğmak istiyorlar. Siz buna cevaz verir misiniz, tığ cevaz verir miyiz? Tam hayal, idmansız hayal. 13'ü ayrımsız araya gelse, Cumhurbaşkanlığı seçiminde ayrımsız obje yapamadılarsa an de ayrımsız araya gelseler bu milletin iradesine tutu koyamazlar. Rize, Allah sizden razı olsun.

BU ÜLKEDE DARBEYİ VESAYETİ AK PARTİ KALDIRDI

Kılıçdaroğlu diyor ki İmam Hatip'leri tığ krduk diyor CHP'nin biricik tümen bulunduğu çağa atfen. Bize o dönemleri hatırlatmayın sayın Kılıçdaroğlu, tığ CHP'nin biricik tümen sürecini begayet iyi hatırlarız. Özellikle Rizeliler o günleri begayet iyi hatırlıyor. Darbeyi vesayeti bu memleketten ki kaldırdı? Türkiye'de başıörtülü başı bariz herhangi müşterek kadının onurunu korumak için çaba sarfeden ki AK Parti. Türkiye'de demokrasiyi ve ulusal iradeyi taçlandıran tümen ne parti? Nasıl el erki ve ulusal iradeyi bilgili kıldıysak hacısı hocası elindekini heybesindekini ortaya koysun. 12 Yıl evvela bu kavim IMF'ye borçluydu. Siz bu millete namerde verecekli olmayı yakıştırır mısınız? 70 Cent'e bu memleketi eksikli edenleri affeder misiniz?

Karadeniz yaka şeklini başlattılar senelerce süründü. Kim tamamlamış oldu biz. Şimdi Ovit Tüneli'ni açıyoruz 14 km. Dünyada ikinci. Kim yapıyor AK Parti. Çift tüplü tünel deriz ya akla Kılıçdaroğlu'nun CHP'sinin tulum kuyrukları geliyor akla. Tüp denince akla o eyyam geliyor. Şimdi OVİT'i Rize'ye kazandırıyoruz. Karadeniz'in sulh Türküleri Diyarbakır'ın sulh türküleri ile buluşacak inşallah. Biz barıştırmaya ahi kılmaya geliyoruz. Rizeliler bu kardeşliği sonsuz kılmaya mevcut mısınız? Kim ne yaparsa yapsın aramıza kundak saplamak isteyennlere dur diyecek misiniz? Kim ne derse desin milleti ayrımsız kart solmamış kılacak mıyız? Bir olacak mıyız kart olacak mıyız solmamış olacak mıyız aha bu.

BENDE TORUN TARAFINDAN RİZELİYİM

Rize-Artvin lehçe havalimanını bahir üstünde yapacağız. Şimdi OVİT Tüneli'ni yapan, bu havalimanını da yapar mı? Dedim ya Cumhurbaşkanımız ne büyüklüğünde Rizeli ise köle o büyüklüğünde Rizeliyim. Hani dersiniz ya ego ağababa tarafından rizeliyim ego de torun tarafından rizeliyim. Damadım Rizeli. Rizeli Ahmet'i bağrınıza basacak mısınız? Bir kulağım Konya'da ayrımsız kulağım Rize'de olacak inşallah. Kılıçdaroğlu duysun da miting ne olurmuş görsün. Boş bölgelere atarak balon atarak ayrımsız obje olunmaz. Rize Güney Çevreyolu'nu da yapacağız inşallah. Rize herhangi müşterek muhtelif hizmeti türe ediyor. Rize zulmedilen başlangıç eğmeyen ayrımsız ilimizdir.

RİZE'YE VERDİĞİMİZ DESTEK AÇIK

Bugün er andırmak durumundayım amma buraya gine gelip topu topu ilçeleri dolaşacağız. Rizeliler yorulur mu Allah aşkına. Denizcisi kaptanı dalgaları aşa aşa gelmiş, çayını da içmiş. Biz iktidara geldiğimizde çaya sunulan bindi yılda 24 milyon liraydı bu sene 175 milyon lira. Son 4 ayda 107 milyon lira. Toplam çaya verdiğimiz bindi ve 12 yılda 1,3 milyar. Şimdi yekûn yaptığımız gelgel ise 4,6 katrilyon. Şimdi çaya ve Rizeliliere verdiğimiz bindi açık. Şimdi, ayrımsız milletin kudreti öz olanakları ile ayakta tevakkuf yeteneğine bağlıdır. Sizin ulusal beraberliğe verdiğiniz önemi bilirim.

AK PARTİ İSLAM DÜNYASININ DA UMUDU

Seçim Beyannamemizdeki ayrımsız hususu sizinle ısınmak istiyorum. TSK'nın başkasından almış bulunduğu tankları mevhibe yerine kullanıyordu İsrail'e de asrileşme amacıyla götürüyordi. Şimdi Türkiye'de öz tankımızı yapıyoruz. Bir elan kimseden tank talebinde bulunmayacağız. 2019'da Hürkuş'u, 2023'te de bu semalarda yüzdelik beniz Türk inşası ulusal harp uçağımızı uçuracağız inşallah. Bazıları sözle ulusçuluk yapar amma tığ öz tankımızı, uçağımızı, gemimizi, denizaltımızı yapıyoruz. Aradaki ayırt bu. Onlar konuşur, AK Parti yapar. Pensilvanya da dinleyecek, bu milletin yükselişinden erinçsiz olanlar da dinleyecek. Türkiye'nin yükselişini çelmek beklenir mü? Bizi durdurabilirler mi? AK Parti İslam Dünyası'nın, Filistin'in, Saraybosna'nun arzusu mu, evet.

TÜRKİYE ZALİMLE DOST OLUR MU?

Kılıçdaroğlu Ensar kültürünü bilmez. Sonra da derki İsrail'de illet büyükelçiliğimiz yok. Biz zalimlerle bacanak olabilir muyuz? Aramızdaki ayırt bu. Çünkü onun ulusal şefi de Türkiye'ye sığınan azerileri Iğdır'da 146 Azeri'yi Ruslara doğrulama etmişti. Yalvarmıştı onlar bizi siz öldürün onlara doğrulama etmeyin diye. Şimdi aynıyla Suriyelileri doğrulama geçirmek istemeleri gibi. Şimdi, ermiş Rizeliler. Dünyanın neresinde olursa olsun mazlumlara ehil sâdır politikalarımızdan razı mısınız? Filistinlliere müzaheret fail Suriyelilere müzaheret fail AK Parti'ye bitmeme diyecek misiniz? İşte Rize'nin feyyaz sesi bu milletin şefkatinin merhametinin feyyaz sesidir. Her birinize esenleme ile gine yeni baştan soruyorum. 7 Haziran'da ayrımsız kamet yazmaya mevcut mısın Rize, nazik oyunu bozmaya mevcut mısın. Yeni ayrımsız Anayasa yazmaya mevcut mısın, Başkanlık sistemi müdahale yönetsel yapıyı yeni baştan sona yenilemeye mevcut mısın? Rizeyi kalkındırmaya mevcut mısın?

Davutoğlu Artvin'de müjdeyi verdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu Artvin'de AK Parti mitinginde müjdeyi verdi. Davutoğlu Rize-Artvin arası lehçe hava meydanı yapılacağını açıkladı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Artvin mitinginde konuştu.Kılıçdaroğlu'nun noterden onaylattığı 'bayramlarda emekliye ikramiye' vaadini eleştiren Davutoğlu, 'Eskiden 70'li zamanlarda fötr siyaseti vardı, deminden noterlik siyaseti var. Fötr siyasetinden noterlik siyasetine' ifadelerini kullandı.Artvinlilere de ara sıra müjdeler verici Başbakan, kente doğalgaz geleceği ve birleştirme uran bölgesi kurulacağını söyledi.

Davutoğlu'nun konuşmasından öne sâdır başlıklar şu şekilde:

'Bırakın bu gayz kültürünü bırakın bu zamanı siyasete maşa etmeleri, bırakın bu genosit kabil esassız iddiaları. Kafkasları ayrımsız ülfet bölgesi yapalımKılıçdaroğlu şimdilerde ayrımsız uydurma sarfiyat etti. Suriye'den gelenleri en endamsız sürede ülkelerine gelişememiş yollayacağız dedi. Bu bana 1944 yılını hatırlattı. Azeriler Stalin zulmü altındayken Iğdır üstünden Türkiye'ye geldi. İnönü zihniyeti bu 146 Azeri'yi Ruslara doğrulama etti, bu kardeşlerimiz doğrulama edildikleri anda martir edildi. Bu alnımıza yağız ayrımsız karaltı çalmıştır. Şimdi Kılıçdaroğlu Bayırbucak'tan mevrut Türkleri acımasız Esad'a doğrulama edeceğiz diyor.

Mazlumları zalimlerin eline doğrulama geçirmek Türklüğe uygun mı? Nereden ki gelirse gelsin, tığ mazlumlara bağrımızı açtık açmaya bitmeme ediyoruz.Dün Balıkesir'de AK Parti 330'u aşamayacak demiş, bilcümle meselesi bu. Zenginin mülkü züğürdün çenesini yorarmış. Biz onu aşarız da sen 100'ü bulabilir misin? Bu kavim bizlere 330'u da verir 400'ü de.'

Kaynak: sabah.com