davutoğlu

Başbakan Davutoğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının düzenlediği "Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni"nde yaptığı konuşmada, Bursa'nın tarihi ve kültürel zenginliğine vurgu yaparak, kentin birçok zengin kültürü bir arada uyum içinde barındırdığını söyledi.

Bursa'nın kültürel ve medeniyet zenginliklerini anlatan Davutoğlu, "Bu ulu mekan Uludağ'ın eteklerinde tesadüf değildir. Bütün şehirlerimizde olduğu gibi ulu bir cami oraya konar ve hala Anadolu'da bazı camilerin diğer camileri bir anlamda kardeş edinmesi gibi ki Diyarbakır'ın Ulu Cami'si de böyledir, milli ve tarihi birliğimizi yansıtır. İki camide de Mescid-i Aksa'nın kokusunu bulursunuz. Anadolu'da çok az camide Bursa Ulu Camisiyle atmosferiyle bir deruni izini aynen yansıttığına şahit olabilirsiniz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Mescid-i Aksa'nın bugün karşı karşıya kaldığı zulmü en iyi Bursalılar anlar. Çünkü Mescid-i Aksa, Ulu Cami'nin kardeşidir. Ulu Cami, Mescidi Aksa ruhunu barındırır. Bir insanın Ulu Cami'ye girdikten sonra bir şey hissetmemesi için ruhunda estetikten ve derinlikten hiçbir eserin olmaması lazım" dedi.