AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Rize mitinginde bölüt sesleniyor.



Şimdi, bu meydanın selamını inşallah Cumhurbaşkanımıza önceki MGK'da ileteceğim. Kılıçdaroğlu SSK'yı batırdı, Cumhurbaşkanımız İstanbul'u yeni baştan şahlandırdı. İstanbul'u bembeyaz sulu, bembeyaz gösterişli yükselen ayrımsız site yaptı. Kılıçdaroğlu SSK'da kişi ıvır zıvır dünyasında yaşarken Cumhurbaşkanımız ayrımsız koşuk okudu diyerek hapse gönderdiler. Durdurabildiler mi? Allah aşkına Karadeniz'in dalgalarından esin almış bir tanesini abanmak muhtemel mü? Muhtar da olanaksız dediler Cumhurbaşkanı ha mu? Hiç ayrımsız biçimde ayrımsız muvaffakiyet hikayesi şayet yazılmışsa bu tarihin ve milletin hanesine yazılmıştır. Daha bilahare darbelerle Cumhurbaşkanımız Başbakan iken önümüzü kesmeye çalıştılar. Kesebildiler mi? Dün muhtıranın yıldönümüydü. Biz dedik ki o 27 Mayıs'ta kaldı. Başbakanların ölüm cezası cezası cezası sehpasına göndermiş bulunduğu eyyam 1960'larda kaldı.

CUMHURBAŞKANI 'ONE MİNUTE' DEDİĞİNDE KORKTULAR

Merdivene elverişsiz revan eş millete doğru yürüyebilir mi? İşte Kılıçdaroğlu muvaffakiyet hikayesi burada. Tarihte arazi almakla yazılır muvaffakiyet hikayesi. Rize'den sâdır insanoğlu Davos'ta 'One minute' söylediğinde birileri korkuya düştü adisyon merak ederler diye. Ama insanlar, Filistinliler buna hürmet duydu adamlık buna hürmet duydu.

BİZİ ÖLÜMLE TEHDİT ETTİLER

Türk yargısı bu yapılanlara tasdik olabilir mu? Gereği yapılmış oldu HSYK tarafından. Bunlardan birisi esbak beni ve Cumhurbaşkanımızı ölümle zılgıt ediyor. Bizi tanımamışlar. Biz doğduğumuz anda ölüme tasdik olmuşuz. Ne antlaşma baht kader edecekse ona tasdik olmuşuz. Öyle yahut hakeza şu yahut bu korkuyla bu toprakları terkettik mi? Terk ayar miyiz onların hocası nerede peki? Pensilvanya'da.

HDP, CHP VE PARALEL EL ELE

HDP'nin barajı aşması amacıyla CHP çalışıyor koalisyonu anlayın. Türk Baasçıları ile Kürt Baasçıları cephe yana. Bugün gazetelerde var. Ekrem Dumanlı Diyarbakır'da Belediye Başkanı Kışanak ile eğin kapıdan girerek konuşuyor. HDP çıksın açıklasın paralelcilerle ne işi var. Paralel çete çıksın HDP ile ne işi mevcut açıklasınlar. CHP çıksın paralelcilerle, HDP ile ne konuşuyorlar açıklasınlar. Plan şu incelmemiş ayrımsız manzara peşindeler. Hepsi ayrımsız araya gelip AK Parti'nin yükselişini abanmak istiyorlar. Siz buna müsaade verir misiniz, tığ müsaade verir miyiz? Tam hayal, incelmemiş hayal. 13'ü ayrımsız araya gelse, Cumhurbaşkanlığı seçiminde ayrımsız bilinçlilik yapamadılarsa dakika de ayrımsız araya gelseler bu milletin iradesine tutu koyamazlar. Rize, Allah sizden razı olsun.

BU ÜLKEDE DARBEYİ VESAYETİ AK PARTİ KALDIRDI

Kılıçdaroğlu diyor ki İmam Hatip'leri tığ krduk diyor CHP'nin mürekkep tane fırka bulunduğu devre atfen. Bize o dönemleri hatırlatmayın sayın Kılıçdaroğlu, tığ CHP'nin mürekkep tane fırka periyodunu begayet dobra hatırlarız. Özellikle Rizeliler o günleri begayet dobra hatırlıyor. Darbeyi vesayeti bu memleketten ki kaldırdı? Türkiye'de başıörtülü başı açıkça rastgele kadının onurunu korumak için çaba sarfeden ki AK Parti. Türkiye'de demokrasiyi ve ulusal iradeyi taçlandıran fırka ne parti? Nasıl demokratlık ve ulusal iradeyi bilge kıldıysak hepsi elindekini heybesindekini ortaya koysun. 12 Yıl evvela bu budun IMF'ye borçluydu. Siz bu millete namerde medyun olmayı yakıştırır mısınız? 70 Cent'e bu memleketi kadın edenleri affeder misiniz?

Karadeniz yalı şeklini başlattılar senelerce süründü. Kim tamamladı biz. Şimdi Ovit Tüneli'ni açıyoruz 14 km. Dünyada ikinci. Kim yapıyor AK Parti. Çift tüplü tünel denir ya akla Kılıçdaroğlu'nun CHP'sinin tulum kuyrukları geliyor akla. Tüp denince akla o eyyam geliyor. Şimdi OVİT'i Rize'ye kazandırıyoruz. Karadeniz'in sulh Türküleri Diyarbakır'ın sulh türküleri ile buluşacak inşallah. Biz barıştırmaya ahi kılmaya geliyoruz. Rizeliler bu kardeşliği sonsuz kılmaya mevcut mısınız? Kim ne yaparsa yapsın aramıza kundak oyulgamak isteyennlere dur diyecek misiniz? Kim ne derse desin milleti ayrımsız bilgili canlı kılacak mıyız? Bir olacak mıyız bilgili olacak mıyız canlı olacak mıyız aha bu.

BENDE TORUN TARAFINDAN RİZELİYİM

Rize-Artvin lehçe havalimanını bahir üstünde yapacağız. Şimdi OVİT Tüneli'ni yapan, bu havalimanını da yapar mı? Dedim ya Cumhurbaşkanımız ne büyüklüğünde Rizeli ise köle o büyüklüğünde Rizeliyim. Hani dersiniz ya ego ağababa marifetiyle rizeliyim ego de torun marifetiyle rizeliyim. Damadım Rizeli. Rizeli Ahmet'i bağrınıza basacak mısınız? Bir kulağım Konya'da ayrımsız kulağım Rize'de olacak inşallah. Kılıçdaroğlu duysun da miting nite olurmuş görsün. Boş bölgelere atarak balon atarak ayrımsız bilinçlilik olunmaz. Rize Güney Çevreyolu'nu da yapacağız inşallah. Rize rastgele çeşitli hizmeti adalet ediyor. Rize zulmedilen başlangıç eğmeyen ayrımsız ilimizdir.

RİZE'YE VERDİĞİMİZ DESTEK AÇIK

Bugün er çağrıştırmak durumundayım amma buraya esasen gelip hepsi ilçeleri dolaşacağız. Rizeliler yorulur mu Allah aşkına. Denizcisi kaptanı dalgaları aşa aşa gelmiş, çayını da içmiş. Biz iktidara geldiğimizde çaya maruz bindi yılda 24 milyon liraydı bu sene 175 milyon lira. Son 4 ayda 107 milyon lira. Toplam çaya verdiğimiz bindi ve 12 yılda 1,3 milyar. Şimdi yekûn yaptığımız çalım ise 4,6 katrilyon. Şimdi çaya ve Rizeliliere verdiğimiz bindi açık. Şimdi, ayrımsız milletin kudreti kişi olanakları ile ayakta eğleşme yeteneğine bağlıdır. Sizin ulusal beraberliğe verdiğiniz önemi bilirim.

AK PARTİ İSLAM DÜNYASININ DA UMUDU

Seçim Beyannamemizdeki ayrımsız hususu sizinle benimsemek istiyorum. TSK'nın başkasından almış bulunduğu tankları armağan namına kullanıyordu İsrail'e de modernleşme amacıyla götürüyordi. Şimdi Türkiye'de kişi tankımızı yapıyoruz. Bir henüz kimseden tank talebinde bulunmayacağız. 2019'da Hürkuş'u, 2023'te de bu semalarda yüzdelik beniz Türk inşası ulusal harp uçağımızı uçuracağız inşallah. Bazıları sözle ulusçuluk yapar amma tığ kişi tankımızı, uçağımızı, gemimizi, denizaltımızı yapıyoruz. Aradaki ayırt bu. Onlar konuşur, AK Parti yapar. Pensilvanya da dinleyecek, bu milletin yükselişinden erinçsiz olanlar da dinleyecek. Türkiye'nin yükselişini engel olmak muhtemel mü? Bizi durdurabilirler mi? AK Parti İslam Dünyası'nın, Filistin'in, Saraybosna'nun ümidi mu, evet.

Kılıçdaroğlu Ensar kültürünü bilmez. Sonra da derki İsrail'de illet büyükelçiliğimiz yok. Biz zalimlerle arkadaş olabilir muyuz? Aramızdaki ayırt bu. Çünkü onun ulusal şefi de Türkiye'ye sığınan azerileri Iğdır'da 146 Azeri'yi Ruslara tasdik etmişti. Yalvarmıştı onlar bizi siz öldürün onlara tasdik etmeyin diye. Şimdi değiştirmeden Suriyelileri tasdik buyurmak istemeleri gibi. Şimdi, eren Rizeliler. Dünyanın neresinde olursa olsun mazlumlara ehil sâdır politikalarımızdan razı mısınız? Filistinlliere müzaheret fail Suriyelilere müzaheret fail AK Parti'ye bitmeme diyecek misiniz? İşte Rize'nin feyyaz sesi bu milletin şefkatinin merhametinin feyyaz sesidir. Her birinize esenleme ile esasen gene soruyorum. 7 Haziran'da ayrımsız boy yazmaya mevcut mısın Rize, nazik oyunu bozmaya mevcut mısın. Yeni ayrımsız Anayasa yazmaya mevcut mısın, Başkanlık sistemi engelleme yönetimsel yapıyı yeni baştan sona yenilemeye mevcut mısın? Rizeyi kalkındırmaya mevcut mısın?



Ayrıntılar az sonra...

Davutoğlu Artvin'de müjdeyi verdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu Artvin'de AK Parti mitinginde müjdeyi verdi. Davutoğlu Rize-Artvin arası lehçe hava meydanı yapılacağını açıkladı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Artvin mitinginde konuştu.Kılıçdaroğlu'nun noterden onaylattığı 'bayramlarda emekliye ikramiye' vaadini eleştiren Davutoğlu, 'Eskiden 70'li senelerde fötr siyaseti vardı, deminden noterlik siyaseti var. Fötr siyasetinden noterlik siyasetine' ifadelerini kullandı.Artvinlilere de bazen müjdeler sağlayan Başbakan, kente doğalgaz geleceği ve tevhit endüstri bölgesi kurulacağını söyledi.

Davutoğlu'nun konuşmasından öne sâdır başlıklar şu şekilde:

'Bırakın bu hınç kültürünü bırakın bu zamanı siyasete maşa etmeleri, bırakın bu genosit denli batıl iddiaları. Kafkasları ayrımsız ülfet bölgesi yapalımKılıçdaroğlu şimdilerde ayrımsız yalan harcama etti. Suriye'den gelenleri en endamsız sürede ülkelerine gelişememiş yollayacağız dedi. Bu bana 1944 yılını hatırlattı. Azeriler Stalin zulmü altındayken Iğdır üstünden Türkiye'ye geldi. İnönü zihniyeti bu 146 Azeri'yi Ruslara tasdik etti, bu kardeşlerimiz tasdik edildikleri anda martir edildi. Bu alnımıza kişmiri ayrımsız karartı çalmıştır. Şimdi Kılıçdaroğlu Bayırbucak'tan mevrut Türkleri cellat Esad'a tasdik edeceğiz diyor.

Mazlumları zalimlerin eline tasdik buyurmak Türklüğe reva mı? Nereden ki gelirse gelsin, tığ mazlumlara bağrımızı açtık açmaya bitmeme ediyoruz.Dün Balıkesir'de AK Parti 330'u aşamayacak demiş, bilcümle meselesi bu. Zenginin mülkü züğürdün çenesini yorarmış. Biz onu aşarız da sen 100'ü bulabilir misin? Bu budun bizlere 330'u da verir 400'ü de.'

Kaynak: sabah.com