AK Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Davutoğlu, bu yılın turizm sektörü için zor geçeceğine dair tüm dünyadan sinyal aldıklarını belirtti. Başbakan Davutoğlu zor geçmesi planlanan bu yılda turizm sektörüne destek için iki müjde birden verdi. Davutoğlu ayrıca Bağkur borçlarının yapılandırıldığını da açıkladı.

DAVUTOĞLU'NDAN ÜÇ MÜJDE BİRDEN

"Bugün bir sektörümüzle ilgili iki önemli müjdemizi paylaşmak istiyorum. Türkiye ’nin en önemli sektörlerinden birisi turizm sektörüdür. Bacasız fabrika olarak bilinir. Fakat bu sene turizmde ciddi sıkıntıların olabileceği konuşuluyor. İki önemli gelişme önemli. Rusya başta olmak üzere oradan gelen misafirlerimiz diyeyim, ekonomik sıkıntıdan kaynaklanan sorunlar var.

İran ’da da olabileceğini ön gördük. Erken rezervasyonlarda bir düşüş, iptal haberleriyle ilgili de gelişmeler olduğu haberini alınca. Geçtiğimizhafta içinde ilgili bakanlıklarımızla toplantı yaptık."

UÇAKLARA YAKIT DESTEĞİ
"Önümüzdeki iki ay içinde, seyahat acentalarının organizasyonlarıyla, bu ülkelerden gelen yolu uçaklarına altı bin dolar yakıt desteği vereceğiz. Dolayısıyla şimdiden uçuş iptallerinin önüne geçeceğiz. Tur acentalarının yükünü hafifletmiş olacağız ve iptali de engellemeye çalışacağız. "

TUR OPERATÖRLERİNE KREDİ DESTEĞİ
"İkincisi tur operatörlerine hazine destekli kredi kefaleti sağlayacağız. Tur operatörlerine dönük olarak da ciddi kredi imkanı sağlayacağız."

BAĞKUR'LULARA MÜJDE
"Bağkur sigortalılarına iletmek istiyorum. İki milyon 366 bin bağkurlunun prim borcu vardı. Bir milyonu borçlarını dün itibariyle yapılandırdı. Geriye 1 milyon 305 bin kardeşimiz kalmıştı. Prim borçları birikmiş. İki aylık prim borçları olunca sağlıkhizmetlerinden yararlanamıyor. Şu andan itibaren 12 aydan fazla borcu olarak kardeşlerimizin primlerini donduruyoruz. Sağlık yardımlarından yararlanması garanti altına alınmış oluyor. Bir şekilde borçlarını yapılandıramamış olan 1 milyon 305 kardeşimizin prim borcu donduruluyor. Bunlar dondurulduğu için de sağlık yardımlarından yararlanma imkanı sağlanıyor. Bu vatandaşlarımız tekrar primlerimi ödemek istiyorum dendiğinde, kaldıkları yerden bu süreç Arzbet ihya edebilecek. Kimsenin de sağlık yardımından mahrum kalması söz konusu olmayacak."