Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun doktora yaptığı Boğaziçi Üniversitesi'nden öğrencisi olan Borsa İstanbul'un eski Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan, İzmir 2. bölgeden Jestbahis AK Parti milletvekili aday adayı oldu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Boğaziçi Üniversitesi'nde doktorasını yaparken, onun öğrencisi olduğunu anlatan Turhan, "Akademik kariyer açısından en önemli saydığım gün, Başbakan Davutoğlu'nun doktora tez savunmasında bulunduğu gündü. Derin bir medeniyet perspektifini kıyaslamalı olarak ortaya koyup siyaset felsefesi ile anlattı. 1987 yılında onun öğrencisi olmaktan iftihar ettiğim çok kıymetli bir bilim insanı. Davutoğlu'nu da Türk siyasetine kazandırmış olması Cumhurbaşkanımızın siyasi dehasının önemli bir göstergesi" dedi.

Turhan, basın mensuplarının "Başbakan Davutoğlu'nun isteği üzerine mi aday oldunuz?" yönündeki sorusunu "O bende kalsın" sözleriyle yanıtladı.

Borsa İstanbul'un eski Başkanı Turhan, adaylık başvurusunun ardından İstanbul'a döneceğini, 1 Mart'ta parti içinde yapılacak eğilim yoklamasına katılacağını, aday gösterilirse İzmir'de ev kiralayacağını anlatırken, İstanbul Teknik Üniversitesi tarih bölümü Öğretim Üyesi Fatma Turhan ile evli olduğunu ve üç çocuğu bulunduğunu ifade etti.

Ankara kulislerinde Davutoğlu'nun Turhan'ı ekonomi ekibine düşündüğü belirtiyor.