Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 4 yılda Türkiye'deki bütün okulları akıllı tahtalarla donatacaklarını, bütün öğrencilere ücretsiz elektronik kitap vereceklerini söyledi.
Başbakan Erdoğan, partisinin Denizli mitinginin ardından Pera Gayri Menkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kirişhane Mahallesi'nde yaptırılan Mükerrem-Mehmet Eke İlköğretim Okulunun bahçesinde düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.
Burada konuşan Erdoğan, yola çıktıklarında Türkiye'nin dört temel taş üzerinde yükseleceğini söylediklerini, bunların eğitim, sağlık, adalet ve emniyet olduğunu anlattı.
Denizli'de eğitim ağırlıklı eserlerin açılışını yaptıklarını belirten Başbakan Erdoğan, ''Örnek bir okulu Denizlimize kazandırıyoruz. Bu bölgenin geçmişini sizler benden daha iyi biliyorsunuz. Böyle bir bölgede, böyle bir okulun kazandırılmasına vesile olan hayırseverlerimizi tebrik ediyorum'' dedi.
Toplu açılış töreninde ayrıca kültür yatırımları, sulama, çevre ve belediye yatırımlarından oluşan 20 eseri hizmete sunduklarını ifade eden Erdoğan, bundan önceki gelişinde Denizli'deki 75 eseri hizmete açtıklarını, şimdi de 20 eserin hizmete alındığını, kente gelirken elleri boş gelmediklerini vurguladı.
Hayırseverleri, insan yetiştirmek gibi büyük ve anlamlı hizmetlerinden dolayı tebrik eden Erdoğan, Denizli mitinginde Denizli'nin Büyükşehir Belediyesi yapılacağını açıkladığını hatırlatarak, şöyle konuştu:
''Tabii ki büyükşehir olmasıyla birlikte sadece Denizlimizin daha önceki yasaya göre 30-40 kilometre çapındaki bir anlayışla değil... Bunu değiştiriyoruz. Yeni tasarımızda mülki sınırlar büyükşehir belediyesinin sınırı oldu. İstanbul ve Kocaeli Büyükşehir Belediyelerinde uyguladığımız sistemi bu belediyede de uygulayacağız. Nitekim şu anda 16 büyükşehir belediyesi var. Diğer 14 büyükşehir de bununla birlikte aynı uygulamaya tabi olacak. Bu süreç ne zaman başlayacak. 2014 yerel seçimlerine Denizli artık büyükşehir olarak girecek. 100 bin, 50 bin, 25 bin hatta 5 binlik nazım imar planları yapma yetkisini elinde bulunduracak. Sadece binlik planlar ilçe belediyelerine ait olacak. Böylece kaçak yapılaşmanın olmadığı bir plan bütünlüğünün olduğu, modern şehircilik anlayışını kuracağız. Şehircilik Bakanlığıyla birlikte daha güçlü hale getireceğiz.''
Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ile birlikte okulun açılışını yapan Erdoğan, sınıfları gezdi, öğrencilerle sohbet etti.
Sınıflardan birine giren Başbakan Erdoğan öğrencilere oyuncakları beğenip beğenmediklerini sordu. Öğrencilerin ''Evet'' yanıtını vermesi üzerine ''Başka ne istiyorsunuz?'' sorusunu yönelten Başbakan Erdoğan'a Hilal Dedek isimli bir öğrenci ''Sizi evimize çay içmeye davet ediyorum'' dedi. Başbakan Erdoğan da İstanbul'a yetişmesi gerektiğini söyledi.
Öğrencilere elindeki elektronik kitabı da gösteren Erdoğan, ''Sizlere birer elektronik kitap vereceğiz. Bütün kitaplar bunun içinde olacak. Bunları size ücretsiz vereceğiz. 4 senede Türkiye'deki bütün okulları akıllı tahtalarla donatacağız. Bütün öğrencilerimize ücretsiz elektronik kitap vereceğiz'' diye konuştu.
Öte yandan açılış töreni öncesinde yağmurun yağmasından dolayı alandaki vatandaşlar zor anlar yaşadı. Başbakanlık koruma görevlileri vatandaşları bir süreliğine okulun koridorlarına aldı. Yağmurun dinmesiyle birlikte vatandaşlar tekrar tören alanına döndü.