Olay bugün saat 14.00 sıralarında başladı. 15 yaşındaki Ali İnci, mermer atölyesi bulunan Yaşar K.'nın Kocabaş Mahallesi, Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki evinin bahçesindeki demirleri iddiaya göre çalmak istedi. İnci'yi evinin bahçesinde gören Yaşar K., içerden tabancasını alıp, havaya iki el ateş etti.

İddiaya göre bu uyarıya İnci'nin taş atarak karşılık vermesi üzerine de Yaşar K., tabancasını bir kez daha ateşleyip, genci göğsünden vurdu. Ali İnci, kanlar içinde kalıp, olay yerinde yaşamını yitirdi.

Olayın duyulmasının ardından Ali İnci'nin yakınlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişilik grup, Yaşar K.'nın evine yürüdü. Grup içinden yaşları 15- 16 olduğu tahmin edilen kişiler, Yaşar K.'nın aynı avluya bakan biri tek, diğeri iki katlı evine girip, eşyasını pencereden attı. Ardından da benzin dökerek evleri ateşe verdi. Ayrıca Yaşar K.'nın yakınlarına ait 3 ev daha yakıldı.

Bunun üzerine Yaşar K.'nın komşuları ve yakınları da gruba tepki gösterip, evlerinden aldıkları silahlarla havaya pek çok kez ateş etti. Ardından Ali İnci'nin yakınları ile Yaşar K.'nın komşuları birbirlerine taş atmaya başladı. Çıkan arbedede 2'si jandarma eri 4 kişi yaralandı, çevredeki bazı evlerin de camları kırıldı.

Oylayın büyümesi üzerine Kocabaş Mahallesi'ne çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Ancak, ekiplerin olaylara müdahalede yetersiz kalması üzerine Denizli Emniyet Müdürlüğü'nden takviye kuvvet istendi. Takviye ekiplerin de gelmesiyle olaylar güçlükle bastırılırken, çok sayıda kişi gözaltına alındı. İtfaiye ekipleri ateşe verilen her iki evdeki yangını söndürdü. Evler, kullanılmaz hale geldi.