Kurşunlu ilçesinde yaklaşık 1 milyon 200 bin metrekare kapalı alana sahip granit fabrikasında, verilen iş ilanlarına yeterli müracaatın olmamasının sıkıntısı yaşanıyor.

Fabrikanın üst düzey yöneticisi Kenan Çebi, 660 kişinin çalıştığı fabrikada acil olarak bin kişiye daha ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Bölgede personel konusunda ciddi sıkıntı yaşadıklarına işaret eden Çebi, "Çankırı, Karabük ve Kastamonu ile ilçelerinden eleman bulmaya uğraşıyoruz. Türkiye İş Kurumu aracılığıyla 81 ilde yaptığımız duyurulardan sonuç alamadık, Gürcistan'dan bile işçi getirmeye çalışıyoruz. Amacımız, bu tesisi tam kapasite çalıştırmak" diye konuştu.

Çebi, kent dışından gelecek işçilerin barınma sorununun da olmadığına belirterek, şöyle konuştu: "İnsanlar 'iş bulamıyoruz' diyor, biz de çalıştıracak personel bulamıyoruz. Nasıl işsizlik var anlayamadık? Fabrikamızdaki tesislerde yaklaşık 300 kişiyi barındırabilecek konutlarımız var. Gelecek işçilerin konaklaması için TOKİ 900 konutluk proje başlattı. Kalacak Kalebet yer problemi yok. İşçilerin hepsi sigortalı. Fabrikada tecrübesiz eleman bin 100 lira maaşla başlıyor. Kalifiye elemanlara da bin 500 lira ödüyoruz. İnsan arıyoruz, vasıflı ya da vasıfsız önemli değil. Biz burada bir nevi okul gibiyiz, gerekirse personeli yetiştiririz."

Mühendislere de ihtiyaçları olduğunu dile getiren Çebi, "Teknoloji ağırlıklı bir fabrikayız. Mühendislere de iş imkanı sağlamak istiyoruz. Kimya, elektrik, elektronik, makine, endüstri, çevre ve seramik mühendislerine ihtiyacımız var. Mühendislerin tecrübesiz olanlarına 2 bin lira, tecrübelilerine 3 bin lira maaş veriyoruz" ifadesini kullandı.

Çebi, fabrikanın İsrail, Irak, Azerbaycan, Gürcistan, Romanya, Fransa, İngiltere, Amerika ve Yunanistan'a ihracat yaptığını, yıllık üretim kapasitelerinin de 90 milyon metrekare olduğunu vurguladı. Şu an 12 milyon metrekare üretim yaptıklarını belirten Çebi, personel eksiklerini gidererek öncelikle 30 milyon metrekarelik, ardından tam kapasite üretim yapmak istediklerini kaydetti.