Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''8,5 yıldır iktidarda olan bir parti, her gününü halka hizmet için geçirmiş bir parti, millete ne söylemişse yerini tutmuş, sözünü tutmuş bir parti, yine milletiyle bütünleşmiş; hamdolsun. Bundan dolayı Allah'a hamdetmek lazım. Çünkü iktidarlar süre uzadıkça yıpranırlar'' dedi.
Arınç, Gazi caddesindeki AK Parti seçim bürosunda partililere hitaben yaptığı konuşmada, adaylara seçim çalışmalarında başarılar dilemek için Diyarbakır'a geldiğini belirtti.
Diyarbakır'da AK Parti'nin zaten güçlü olduğunu kaydeden Arınç, şunları söyledi:
''Büyük bir mücadele veriyorsunuz, fedakarca. Sizleri alnınızdan öpüyorum. İnşallah sizlerin gayretiyle 12 Haziran'da Diyarbakır'da en güçlü, en başarılı parti olacağız. Birbirinden kıymetli milletvekillerimizle sizleri parlamentoda temsil edeceğiz. Sizlere selamlar getirdim. 2 gün önce Balıkesir ve Yalova mitinglerinde Başbakanımızla birlikteydim. Dün de Manisa ve Denizli mitinglerinde Başbakanımızla birlikteydim. Öncelikle Diyarbakır'a geleceğimizi bildiği için sizlere kucak dolusu sevgi ve selamlarını gönderdi. Geldiğim, gördüğüm her yerden Diyarbakır'a karşı büyük bir muhabbet var. Büyük bir sevgi var. Sizin çalışmalarınıza gönülden destek oluyorlar. İnşallah 12 Haziran seçimlerinin en güzel geçmesini Diyarbakır'dan bekliyorlar. Ben de Bursa'dan milletvekili adayı oldum. Genel merkezimizin kararı böyle oldu. Verilen kararlara her zaman saygı duyarız. Bir ara Diyarbakır ve Şanlıurfa'dan, Van'dan söylenmişti. Hatta bazı yerlerden teklifler, arkadaşlarımızın gelip ziyaret etmeleri de oldu. Türkiye'nin her tarafı bizim için çok güzel, sevimli, hepsi ecdat toprağı, hepsi şehitler otağı. Hamdolsun bu bereketli topraklar üzerinde 70 milyonu kardeş bildiğimiz için biz nereden olursak olalım görevlerimizle oraya koşarız, orada hizmet ederiz.''

-''AK PARTİ'NİN 3 DÖNEM İKTİDARI İNŞALLAH KISMET OLACAK''-

Arınç, 40 yıldır siyasetin içinde olduğunu, böyle bir seçim heyecanı, böyle kalabalık mitingler, böylesine coşkulu toplulukları çok az gördüğünü kaydederek, şöyle devam etti:
''Mesela Yalova mitingi. 2 milletvekili çıkarıyor. Alanda onbinlerce insan vardı. Yani bir okyanus gibi dalgalandığında kadınıyla çocuğuyla gençleriyle erkekleriyle muhteşem bir tablo. Balıkesir aynı şekilde. Manisa'da 50 yılım geçti. Manisa'da böyle bir miting görülmedi. Denizli muhteşemdi. 8,5 yıldır iktidarda olan bir parti, her gününü halka hizmet için geçirmiş bir parti, millete ne söylemişse yerini tutmuş, sözünü tutmuş bir parti, yine milletiyle bütünleşmiş; hamdolsun. Bundan dolayı Allah'a hamdetmek lazım. Çünkü iktidarlar süre uzadıkça yıpranırlar. Bana bir siyasetçi şöyle demişti: '5 yıllık iktidardan sonra bir Başbakan milletvekilleri halkın içine karışıp da halkına selam verebiliyorsa bunlardan sevgi görebiliyorsa, onlarla konuşabiliyorsa, bu muhteşem bir başarıdır. Çünkü Türkiye'de bunun başka bir örneği yoktur. İktidarlar yıpranır, yıpratılır. Hele geçmiş dönemlerde 40-50 yıllık siyasi hayatınızda koalisyonlar döneminde söylediklerinin hiçbirini tutmayan, vaat ettiklerinin hiçbirini yerine getirmeyen, sadece milleti aldatan hükümetler ve siyasetçiler gördüğü için halkımız bir sonraki dönemde ona karşı nefret duyuyor, güvenini kaybediyordu. 'Sen yalan söyledin beni aldattın' diyordu.
Ama biz birinci dönemi tek başımıza 2002 yılında kazandık. 2007'de Allah bize 2 seçmenden birinin oyunu nasip etti. Yüzde 47 aldık. 2004'de belediyelerin yüzde 75'ini, 2009'da yüzde 70'ini kazandık. Yetmedi 2 büyük milletvekili seçimi, 2 büyük mahalle seçimi; Yetmedi 2 referandumda çok şükür alnımızın akıyla çıktık. Demek ki 8,5 senede 6 seçim geçirmiş bir partiyiz. Her birinden hamdolsun ki birbirini geçen başarılar kazanmışız. Bu Türkiye'de kime nasip olmuş? Böyle bir başarıyı bize nasip eden Rabbimize hamdolsun. Bize bu başarıları arkamızdan destekleyerek gösteren milletimize şükranlarımızı, minnetlerimizi iletiyoruz. Şimdi 12 Haziran seçimleri AK Parti'nin 3 dönem iktidarı inşallah kısmet olacak.''