Ramazan Ercan - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'nin 3 yıldan bu yana IMF'siz yönetildiğini belirterek, ''Stand by anlaşmasını bütün hükümetler yaptı. Biz de iktidara geldiğimizde onlarla çalıştık. Ama sonra (Size ihtiyacımız yok. Kusura bakmayın, iyilikle ayrılalım) dedik. IMF de (Evet bize ihtiyacınız yok. Bunu görüyoruz) dedi. (Allahaısmarladık) dediler ve gittiler'' ifadelerini kullandı.
     Manisa Girişimciler Derneğinin düzenlediği ''2. Yılın Girişimcileri Ödül Töreni'' Manisa Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapıldı.
     Dernek Başkanı Murat Kümüştekin'den ''Onur Ödülü''nü alan Arınç, Türkiye'nin son yıllarda ekonomide büyük gelişmeler olduğunu, ödülü şahsı adına değil, büyüme rakamlarıyla Türkiye'yi dünyada ilk 5 ülke arasına sokan AK Parti hükümeti adına aldığını kaydetti.
     AK Parti'de 2002 seçimleri öncesinde 25 kişilik ekonomi kurmay heyetinin kurulduğunu anımsatan Aranıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın heyeti kamu yatırımlarıyla ilgili görevlendirdiğini ve geçmişten bugüne kadar olan tüm kamu yatırımlarıyla ilgili çalışmalar yapıldığını anlattı. Bakan Arınç, o dönemde başlayıp da bitirilmemiş yaklaşık 5 bin 100'ün üzerinde kamu yatırımının tespit edildiğini, bunların bitirilmesi için de 259 yıla ihtiyacın olduğunun ortaya çıktığını bildirdi.
     Her Ulaştırma Bakanının mutlaka kendi ilinde seçim yatırımı olması için havaalanı yapmaya kalktığını, paranın olup olmadığına, yerin uygun olup olmadığına bakılmadığını, Alanya'da, Sinop'ta böyle havaalanlarının bulunduğunu ifade eden Bakan Arınç, hükümetin şu anda Afyon-Uşak-Kütahya arasında Zafer Havaalanı inşa ettiğini ve buranın 3 şehrin de ihtiyacını karşılayacağını söyledi. Arınç, ''Sadece kamu kaynaklarını israf etmek düşüncesiyle yapılmış işlerden artık uzaklaştık ve şöyle bir karara vardık: Öncelikle başlamış, bitmeye yakın olanların hepsini bitireceğiz. Bütün kaynaklar buraya yönlenecek. Ondan sonra ikinci planda kalanlar. Hiç başlamamış olanlardan da gerekirse vazgeçeceğiz'' dedi.
     AK Parti iktidarıyla birlikte büyüme hızının yakaladığını, yüzde 9'luk büyüme hızıyla Türkiye'nin Singapur ve Çin ile yarıştığını, oysaki eksi 9, eksi 5 büyüme rakamlarının da yaşandığını anlatan Bakan Arınç, 50-60 milyar dolarlık Gayri Safi Milli Hasıladan artık 1 trilyon dolara giden bir rakama ulaşıldığına dikkati çekti.
     Gazetelerde yer alan büyüme rakamlarını görünce göğsünün kabardığını, fert başına düşen milli gelirin 10 bin dolar seviyesine ulaştığını belirten Bakan Arınç, ''Şimdi hedefimiz 2023'de fert başına düşen milli geliri 25 bin dolar yapmak'' dedi.
    
     -EKONOMİK GELİŞMELER VE MUCİZE-
    
     Yaşanan ekonomik gelişmelerin mucize kabilinden bir şey olduğunu, 2000-2001 krizinde iş yerlerinin kapandığını, yüksek enflasyon ve faizlerin insanların belini büktüğünü, insanların ümitlerinin tükenme noktasına geldiğini anlatan Bakan Arınç, ''Çok şükür bugün Türkiye'nin ekonomisini bu ülkenin gerçek yurttaşları idare ediyor, yani sizler yönetiyorsunuz'' dedi.
     Konuşmasında Türkiye ekonomisini yönlendiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yaşam hikayelerini anlatan Bakan Arınç, ''Bu ekip Türkiye'de milletin damarını tutan bir ekiptir. Milletinin inancını, kültürünü, geleneklerini değerlerini bilen ekiptir. Bu ekip nerede tasarruf edeceğini, nerede kamu yatırımı yapacağını bilen ekiptir'' diye konuştu.
     Bu ekibin global ekonomik krizde bütün dünyada finansal çöküntüler yaşanırken Türkiye'yi krize sokmadığını, herkesin ''IMF'yle stand by' yapın demesine karşın bu gerçekleştirilmeden krizden ülkenin kurtarıldığını ifade eden Arınç, şöyle konuştu:
     ''(IMF ile el ele tutuşmak, bizi de onlar gibi yıkıma götürecek. Sabredeceğiz, çalışacağız, üreteceğiz, tasarruf edeceğiz ve bu beladan kurtulacağız) demiştik. Stand by anlaşmasını Türkiye'de bütün hükümetler yaptı. Biz de iktidara geldiğimizde onlarla çalıştık. Ama sonra (Size ihtiyacımız yok. Kusura bakmayın, iyilikle ayrılalım) dedik. IMF'de (Evet bize ihtiyacınız yok. Bunu görüyoruz) dedi. (Allahaısmarladık) dediler ve gittiler. 3 yıldan beri Türkiye IMF'siz yönetiliyor. Memleketini seven insan başarılı olur. Helali haramı bilen insan başarılı olur. Hakkı, batılı bilen, eksiği, fazlayı bilen insan başarılı olur. 24 saatin 22 saatini ayakta geçiren, her toplantıya koşan bir insan, Allah'ın lütfü olmasa nasıl ayakta kalır? Ankara'nın dışına çıkmamış, lüks otellerden dışarıya gitmemiş kişiler, bu ülkeyi bugüne kadar getirmiş ama nasıl getirildiğini görüyoruz. Bir onlara bakın, bir de bu kadroya bakın. Başarının tesadüf olmadığını görürsünüz.''
     Yurtdışına yaptığı ziyaretlerde kendisine eşlik eden iş adamlarının büyük iş bağlantıları kurduğunu, TÜSİAD'cıların henüz bu tür organizasyonlara iştirak etmediğini dile getiren Arınç, son 6-7 aydır her uçağa binişinde iş adamlarının yanına gelerek ''Sizden Allah razı olsun, uçuyoruz'' dediklerini aktardı.
    
     -''KİMSE SIFIR İŞSİZLİK BEKLEMESİN''-
    
     Arınç, işsizliğin dünyanın sorunu olduğunu, kimsenin sıfır işsizliği beklememesi gerektiğini kaydetti. Göreve geldiklerinde yüzde 14 olan işsizlik oranını yüzde 10'lara çektiklerini ifade eden Arınç, işsizlik oranının Portekiz, İspanya ve bazı Avrupa ülkelerinde yüzde 20'lerin üzerinde olduğuna dikkati çekti ve ''İşsizlik mutlaka olacak ama asgari seviyede olması temennimiz'' dedi.
     Ülkede fakirlik ve yoksulluğun da olacağını, ABD'de, Avrupa ülkelerinde de dilenen insanlara rastlandığını bildiren Arınç, ''Bizde de fakirlik, yoksulluk olacak. O zaman da sosyal devletin gereği olarak o arkadaşlara ayni, nakdi yardım yapacağız. Ama (Herkesin evi, bağı, arabası olsun) böyle bir şey ütopyanın ötesindedir. Böyle bir şey yok. Çalışacak, üretecek, kazanacak insanlar. Bir kısmı da bu imkanları bulamayacak, fakir, yoksul olacak. Siz o zaman sosyal devlet olarak o insanlara haysiyetli yaşamın gereğini vereceksiniz'' diye konuştu.
     AK Parti iktidara gelirken kendilerine 1-2 yıl ömür biçildiğini, milletin yüzde 47 verdiği gibi yüzde 7'lere düşürmesini de bileceğini anlatan Bakan Arınç, ''Bunu millet yapar, milletin iradesine de saygı göstermekten başka bir şey yapmayız. Biz iki ay sonraki seçimi düşünerek yola çıkmadık. Önümüzdeki hedefimiz 2023'tür'' dedi.
     Türkiye'nin 8 yıl öncesi ile 8 yıl sonrasının çok fark ettiğini, 10 sene sonrasının da bugüne göre çok fark edeceğini vurgulayan Arınç, 8 yıl önce Türkiye'ye gelen yabancı sermayenin 850 milyon dolar iken şu anda 25-30 milyar dolarlara çıktığına dikkati çekti.
    
     -ÖDÜLLER
    
     Arınç'ın dışında, Ahmet Nazif Zorlu (Yılın Ulusal Girişimcisi) Anemon Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Akçura (Yılın Yerel Girişimcisi) ve Serkan Öngider'e (Dernek Üyesi Girişimci) ödül verildi.
     Konuşmaların ardından Vali Celalettin Güvenç, Ahmet Nazif Zorlu'ya; Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Oğuz Akçura'ya; Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek de Serkan Öngider'e plaket takdim etti.
    
     -ZORLU HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI ZORLU-
    
     Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, yatırım yapılmaması, istihdam olmaması, ihracatın gerçekleştirilmemesi halinde ülkenin halinin Ortadoğu'ya döneceğini savundu.
     ''İşsiz insandan korkacaksın'' diyen Zorlu, holding bünyesinde 25 bin kişi çalıştırdıklarını kaydetti. Genç girişimcilere de seslenen Zorlu, ''Dürüst olun, çalışkan olun. Eğer çalışkansanız, dürüst değilseniz hiçbir işe yaramaz, dürüstseniz çalışkan değilseniz yine işe yaramaz. Çalışın. Allah çalışanın, dürüstün yanındadır'' ifadelerini kullandı.