Tolga Albay - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, hükümetin son yıllarda esnaf ve sanatkara yönelik yaptığı yasal düzenlemeler ve kredi desteklerinin tüm kesimler tarafından takdir edildiğini söyledi.

     Manisa'da Gönül Parke mağazasına ait bir şubenin açılış törenine katılan Arınç, yeni bir işyeri açmanın herkesi mutlu ettiğini, küçük büyük, yeni açılan tüm işletmelerin gelişen bir Türkiye tablosu çizdiğini ifade etti.
     Türkiye'de esnaf ve sanatkarın hükümetleri döneminde önemli gelişme içinde olduğunu, sektörlerin kendi içlerinde bazı sorunlarının bulunduğunu bildiklerini belirten Arınç, küçük sermayesiyle ve alınteriyle kazanç sağlamaya çalışan esnaf ve sanatkarın küreselleşen dünyada yaşanan sorunlara karşı verdiği mücadeleye hükümet olarak katkı vermeye çalıştıklarını dile getirdi.
     Arınç, şöyle konuştu:
     ''Küreselleşen bir dünyadayız, büyüyen, gelişen bir ekonomi içindeyiz. Zaman zaman sanatkarımızın sıkıntıları olacaktır, ancak onları ayakta tutmak, kendi sermayeleriyle iş yapabilir duruma getirmek hükümetimizin, hepimizin görevidir.
     Son yıllarda esnaf ve sanatkarla ilgili yeni yasal düzenlemeler, kredi destekleri, işyeri açma ve işçi çalıştırma konularında hükümetin sağladığı katkılar herkes tarafından takdir ediliyor.
     Türkiye, global ekonomik krizden etkilenmediği için diğer ülkelerden daha fazla büyümeye, GSMH'sini daha fazla artırmaya başladı, milli gelir de buna paralel artmaya başladı. Küçük yer, büyük yer demeyeceksiniz bunlar bir araya geldiğinde Türkiye tablosu ortaya çıkar.''
     Mağazanın açılışını yapan Bakan Arınç, ürünleri inceleyerek, firma sahibi Mehmet Gönül'den çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.