Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, zarf üzerinde gerekli tetkiklerin gerçekleştirilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü ve AFAD ile temasa geçildiği, ardından incelemenin gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, bakanlık mensupları bakımından herhangi bir güvenlik riski veya tehlike oluşturmayan şüpheli zarfın, ayrıntılı şekilde incelenmek üzere Rüzgarlı Halk Sağlığı Erken Uyarı Birimine intikal ettirildiği bildirildi.

Ayrıca aynı şekilde, Ankara ’daki Norveç Büyükelçiliğine ulaşan şüpheli zarfın da açılmadan AFAD yetkililerine teslim edildiği, zarf ve içeriği konusunda Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumunca yapılan ilk tetkikte, zarfta tehlikeli madde bulunmadığının tespit edildiği kaydedildi. Konuya dair nihai analiz sonuçlarının ise yarın sabah alınabileceği belirtildi.

Açıklamada bakanlığın, ileriki dönemde de gerek merkez gerek yurt dışı teşkilatlarına ulaşabilecek şüpheli evrakın titizlikle inceleneceği, ortaya çıkabilecek her türlü riskin önlenmesi için müteyakkız olunacağı kaydedildi.