Diyanet'in Açıktan Atama Diplomasisi Neticesini Veriyor...

Açıktan atama kulislerini siz değerli okurları için hararetle takip eden sitemiz, Başbakanlık'tan yeni bilgilere ulaşmayı başardı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Başbakanlıkla kurduğu yoğun kadro diplomasisi sonucu Başkanlığın ihtiyacı olan imam-hatip alımlarını sonuca bağlıyor.

Camiler imamlarına, aday din görevlileri beklediği kadroya kavuşuyor...

Diyanet İşleri Başkanlığı kısa bir süre önce 4/b Sözleşmeli İmam-Hatip Alım Duyurusuna Çıktmıştı.

Edinilen bilgilere göre Diyanet, elinde bulunan 420 kadar 4/b Sözleşmeli İmam-Hatip kadrosunu biran önce doldurmanın yoluna gidiyor.

Başbakanlık yetkililerinden edindiğimiz bilgilere göre Diyanet İşleri Başkanlığı, 7 bin 600 açıktan atama izni istiyor.

Referandum öncesi 7 bin 600 kadro talebinde bulunan Diyanet, Başbakanımız tarafından Referandum sonrası uygun kadro dağılımının yapılacağını dile getidi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, yakın bir zamanda Başbakanlığın uygun gördüğü ( 2 bin, 3 bin veya 7 bin 600 kadro atamasını da yapacak. 

Zaman konusunda herhangi bir açıklama yapmayan Diyanet ve Başbakanlık yetkilileri çok kısa bir süre sonra bu atamanın yapılacağını dile getirdiler.

Uzun süredir gözü kulağı bu haberde olan adaylar Diyanet'ten ve Başbakanlıktan gelen bu sevindirici öncül haberin ardında pek yakında açıktan atama duyurusuna muhatap olacaklar.

Artık adaylara düşense, vakit kaybetmeden bu sınava şimdiden çalışmak olacak.

Kaynak: Dinihaberler.com / Özel Haber