Fethullahçı Terör Örgütü FETÖ/PDY kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı'nda yeni dalga operasyonu geliyor...

Operasyonun adı: ByLock

FETÖ'nün hain darbe girişimi öncesi ve sonrası kullandığı  ByLock isimli uygulamalardaki hayalet mesajlarda yer alan darbe yazışmalarını Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) kriptosunu çözerek deşifre etti.

Kriptolu yazışmaları gerçekleştiren 215 bin FETÖ üyesinin kimliklerine bir bir ulaşıldı. ByLock üzerinden 150 bin kişinin yazıştığı, bu kişilerin kimliklerinin de en kısa sürede deşifre edileceği bildirildi. 

15 Temmuz gecesi TBMM'yi, Özel Harekat Daire Başkanlığı'nı bombalayan, MİT'e, Genelkurmay'a helikopterle saldırı düzenleyen ve İstanbul ile Ankara'da sivil vatandaşları katleden darbecilerin nasıl ifade vermesi gerektiğinin anlatıldığı yazışmalarda yer alan "Nasıl ifade vermeliyiz" kısmında "Restleşmeden zemine göre duruş gösterilmelidir. Yerine göre dik duruş yerine göre alttan alma olabilir. Her kişi için sübjektif kriterler vardır. O esnada değerlendirilip karar verilmeli. Bu yüzden can güvenliği sorunu yoksa mümkün olduğunca hiçbir iddiayı kabul etmemek kesin bir dille reddetmek lazım" ifadeler dikkat çekti. 

Ortaya çıkarılan yazışmalar, hazırlanacak iddianamelerde FETÖ'nün darbe, terör ve iç işgal harekâtını örgüt olarak üstlenmesine de zemin oluşturuyor.

Şifreli yazışmalarda bulunan 56 bin FETÖ üyesinin bir kısmının ise Diyanet personeli olduğu ortaya çıktı.

YENİ OPERASYONLAR YOLDA

İsimleri tek tek deşifre olan FETÖ'cü Diyanet personeli için hummalı bir çalışma başlatıldı. Devletin tüm kurumlarına sızan eli kanlı FETÖ terör örgütü üyesi kamu çalışanları, yapılan soruşturmanın ardından görevlerine son verilmekle birlikte mahkemeye sevk edilecek.

Yüzlerce Diyanet personeli "ByLock"çu çıktı. Yeni "ByLock"çu din görevlileri hakkında daha önce açılmış herhangi bir soruşturma ve açığa alınma işlemininin olmaması dikkat çekti. Edinilen bilgilere göre Pazartesi gününden itibaren Diyanet taşra teşkilatında "ByLock" operasyonu başlıyor.

Kaynak: Dinihaberler.com / Özel Haber