Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklamasının ardından ortaya atılan ''Babacan ve  Başçı'' iddiaları yüzünden geçtiğimiz haftayı piyasalar gergin geçirmiş, oluşan belirsiz hava ise Cuma günü üst üste rekorlar ile doları 2,52'nin üzerine taşımıştı.

MERKEZ'DEN DOLARA MÜDAHALE

Yaşanan olağanüstü hareketlilik sonrasında her ne kadar ''Başçı görevinin başında'' açıklamaları yapılsa da, bu açıklamalar piyasayı rahatlatmayınca Merkez bu sefer de günlük döviz satım ihalelerinde değişikliğe giderek dolara bir nevi müdahale etmişti.
Atılan bu adım sonrasında ise dolar tekrardan 2,51 seviyelerine geri dönmüştü.

BELİRSİZ HAVA SÜRÜYOR

Yeni haftaya Cuma gününe nazaran sakin başlayan Dolar 2,51 seviyelerinde aşağı-yukarı yönlü seyrini devam ettiriyor. Ancak Merkez Bankası üzerinden yaşanan belirsiz hava hakimiyetini sürdürüyor.

ATEŞİ SÖNDÜRECEK İKİ KRİTİK AÇIKLAMA

Ufukta ise Dolar'ın ateşini söndürecek iki kritik açıklama bekleniyor...

Bunlardan birincisi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki günlerde Erdem Başçı ile gerçekleştireceği görüşme sonrasında yapılacak açıklama iken bir diğeri ise; Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte bu akşam Portekiz'e oradan da Amerika'ya gidecek olan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın, Davutoğlu ile birlikte Amerika'dan piyasalara vereceği ortak mesaj olacak.