TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un açıklamalarına ilişkin, ''İçleri fesat ve kötülük dolu olanlardan başka bir şey beklenmez. Ama bizim milletimizin sağduyusu, vatan sevgisi, birlikte yaşama arzusu, bu kötü niyetli insanların heveslerini geçmişte hep kursaklarında bırakmıştır. Bugün de yarın da kursaklarında bırakacaktır'' dedi.
Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifini ziyaret eden Şahin, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Şahin, DTK Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un açıklamalarına ilişkin soru üzerine, ''İçleri fesat ve kötülük dolu olanlardan başka bir şey beklenmez. Ama bizim milletimizin sağduyusu, vatan sevgisi, birlikte yaşama arzusu, bu kötü niyetli insanların heveslerini geçmişte hep kursaklarında bırakmıştır. Bugün de yarın da kursaklarında bırakacaktır'' diye konuştu.
Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın, internet sitelerine de yansıyan, ''15 Haziran'dan sonra ya anlamlı müzakere başlar ya da kıyamet kopar'' şeklindeki açıklamalarıyla ilgili soruya karşılık Şahin, ''Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok güçlü bir devlettir. Terör örgütünün beyanlarına göre kendisine çeki düzen vermez. Türk hükümeti, devleti ne yapacağını bilir. Biz, onların salyalarını ciddiye alarak cevap verecek değiliz'' dedi.

-TAKSİCİ ESNAFININ SORUNLARINI DİNLEDİ-

TBMM Başkanı Şahin, ziyareti sırasında Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can'dan taksici esnafının sorunlarını dinledi.
Şahin, gece gündüz çalışarak, çoluk çocuğunun nafakası peşinde koşan taksici esnafının varlığı, çabaları ve taleplerinin kendileri için son derece değerli olduğunu söyledi.
Taksici esnafının bir süre önce taleplerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletme fırsatı bulduğunu hatırlatan Şahin, korsanlığın sadece taksicileri değil, fikir eseri ortaya koyan sanatçıları, sanatkarları ve bestekarları da mağdur ettiğini kaydetti.
Şahin, taksici esnafının taleplerini son derece yerinde gördüğünü ve korsan taksi sorununu çözmenin yolunun bir yasal düzenleme olduğunu belirterek, ''Türkiye'de çıkan yasaların çıkış amacına uygun olarak başarıyla uygulanması gerekir. Yasa çıkarmak önemli ama ondan daha önemlisi bu yasaları ciddi şekilde uygulayabilmek. Bir de uygulanacak yasaların mutlaka caydırıcı olması lazım. Göstermelik birtakım uygulamalar işi sulandırmaktadır'' diye konuştu.
Seçimlerden sonra oluşacak parlamentonun ve ondan çıkacak hükümetin bu sorunları kısa sürede çözeceğine inandığını ifade eden Şahin, seçimlerin ülkeye ve vatandaşlara hayırlı sonuçlar getirmesini diledi.