Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser Hürriyet Daily News gazetesine verdiği demeçte Türk seçmeninin siyasetçilere uzlaşın mesajı verdiğini söyledi.

Raiser “İnsanlar uzlaşmadan ve siyasi uzlaşmanın beraberinde doğal olarak gelen karmaşadan sanıldığından daha az korkuyor. Bence uzlaşma kaçınılmaz. Seçmen bunu bekliyordu ve buna hazırlıklı” dedi.

Seçmenlerin denge ve denetleme mekanizmaları için de bir istek dile getirdiğini söyleyen Raiser “Denge ve denetleme mekanizmaları tabii ki bazı şeyleri yavaşlatıyor ama hata yapılmasının önüne geçmek için de gerekli” diye konuştu.

Raiser, kısa dönemli yatırımcının ise doğal olarak yeni siyasi iklime uyum sağlaması gerekeceğini vurgularken “Kısa dönemli siyasi risk arttı ama mevcut durum sakinleşince bu aşılacaktır,” dedi.

Raiser piyasaların da iniş çıkış göstererek aslında duruma hızlıca uyum sağladığını kaydetti. Seçmenlerin önemli bir bölümünün bir siyasi partiye üst üste sürekli destek vermesinin, o partinin doğru işler yaptığını gösterdiğini belirten Raiser “Ama belki de mevcut kazanımların artık yetmediği, ileri bakmak gerektiği, yeni bir büyüme modeline ihtiyaç olduğu ve hukuka dayalı yönetimle gelen kazanımların riske edilmemesine dair bir hissiyat oluştu. Seçimlerden böyle bir mesaj da çıktı” dedi.