Survivor 2017’ye ünlüler takımından da tanıdığımız Şahika Ercümen, kuruma tehdidi altındaki göller için Salda Gölü’nde dalış gerçekleştirdi.

Ercümen, bu yıl 4’sü düzenlenen Göl Festivali kapsamından Burdur’a geldi. Salda Gölü’nde dalış gerçekleştiren Ercümen, dalış öncesinde Salda Gölü plajını gezdi ve göl hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Burada vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Ercümen, göl manzarası ve vatandaşlarla özçekim de yaptı.

Ercümen, dalış öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Burdur Belediyesi’nin daveti üzerine bu etkinliğe katıldığını söyledi.

Salda Gölü’ne gelmeyi uzun süreden beri düşündüğünü ifade eden Ercümen, gölün sualtının nasıl olduğunu da merak ettiğini kaydetti.

Amaçlarının kuruyan göllere dikkati çekmek olduğunu aktaran Ercümen, şöyle devam etti:

“Bugün burada ilk kez böyle bir deneyim yaşayacağız. Bildiğim kadarıyla tüpsüz olarak bizim gerçekleştireceğimiz şekildeki dalış ilk kez yapılacak. Salda Gölü’nde dilerim bundan sonra çok güzel antreman imkanlarımız olur. Belki ileri de rekor denemesi bile olabilir. Bugün en büyük amacımız bu göle dikkat çekebilmek. Çünkü dünyada nasıl Maldivler meşhursa aslında bizimde Türkiyemiz de böyle imkanlarımız var. Doğamız çok güzel ama bunun bilincinde değiliz, bazen farkında değiliz. Biraz bunu göstermek istiyoruz. Birazda çevre sorunlarından, küresel iklim değişikliklerinden etkilenen gölümüzü kurtarmak için herkesin daha duyarlı davranması için bir dalış gerçekleştireceğiz.”

Ercümen, bugünkü dalışının rekor denemesi değil, keşif dalışı olacağını belirterek, gölde iyi görüntü alabileceği yerlerde 40-50 metrede sığ dalış yapacağını ifade etti.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ise Göl Festivali kapsamında göllerin kurumasına dikkati çekmek amacıyla Ercümen ve ekibinin sosyal sorumluluk projesine destek verdiğini söyledi.

Türkiye’de birçok değerin kendi kaderine ve kendi haline bırakılmasının mümkün olamayacağını vurgulayan Ercengiz, “Bunlara sahip çıkmamız gerekiyor. Yapılaşmanın kontrollü olması gerekiyor. Bu mirasa sahip çıkmamız gerekiyor. Amacımızın bu değere sahip çıkılması ve bundan sonraki süreçte de bu doğal tabi varlığını koruyarak bizden sonraki nesle ulaştırılabilmesini sağlamak istiyoruz.” diye konuştu.

Dalış sonunda bulunan Ercümen, dalışın çok güzel geçtiğini ve su ısısının gayet iyi olduğunu dile getirdi.