Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Hedeflerinin her vatandaşa hızlı, etkin, kaliteli ve kolayca ulaşılabilir bir sağlık hizmeti sunabilmek'' olduğunu bildirdi.
     Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, Dünya Sağlık Günü ve Türkiye Sağlık Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Mesajda, bir milletin en büyük servetinin yetiştireceği sağlıklı nesiller olduğunu belirten Erdoğan, göreve geldikleri ilk günden beri bu şuurla hareket ettiklerini ve dünün problemlerinin yarına taşınmaması, gelecek nesillerin geçmişin sıkıntılarını yaşamaması için çağdaş bir sağlık sistemini uygulamaya aldıklarını ifada etti.
     Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:
     ''Yurt dışında 'sessiz devrimler' olarak adlandırılan köklü reformları gerçekleştirdik. Sosyal güvenlik sistemini yeni baştan ele alarak sağlıkta dönüşüm projesini hayata geçirdik. Yapısal reformların yanında, son sekiz yıl içinde, uluslararası standartlarda birçok hastane ve sağlık kuruluşu hizmete açtık. Bu alandaki özel sektör yatırımlarını destekledik. Hedefimiz; her vatandaşımıza hızlı, etkin, kaliteli ve kolayca ulaşılabilir bir sağlık hizmeti sunabilmektir.
     Bu düşüncelerle, ülkemizin dört bir yanında kutsal görevlerini fedakarca yerine getiren bütün sağlık çalışanlarımızın Dünya Sağlık Günü ve Türkiye Sağlık Haftası'nı kutluyor, tüm vatandaşlarıma sağlıklı uzun ömürler diliyorum.''