Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Sigara alışkanlığı, maalesef sosyal yapımıza ve ülke ekonomisine darbe indiriyor, pasif içiciliği de hesaba kattığımızda, çocuklarımız dahil bütün bir toplum sağlına azımsanmayacak ölçüde zararlar veriyor'' dedi.
Başbakan Erdoğan, ''Dünya Sigarasız Günü'' dolayısıyla yayımladığı mesajında, sigara alışkanlığının çağımızda adeta bir salgın hastalık gibi insanlığı, sağlığı tehdit eden en önemli sorunlardan biri olduğunu ifade etti.
''Meseleyi bütün boyutlarıyla değerlendirdiğimizde, sigaranın terörden çok daha büyük kayıplara yol açtığını müşahede ediyoruz'' diyen Erdoğan, sigara alışkanlığının maalesef sosyal yapıya ve ülke ekonomisine darbe indirdiğini, pasif içiciliğin de hesaba katıldığında, çocukların dahil bütün bir toplumun sağlına azımsanmayacak ölçüde zarar verdiğini vurguladı.
Mesajında, ''Böylesine ciddi bir tehdide karşı gereken tedbirleri almak, gençlerimizin, gelecek nesillerimizin bu ciddi tehditten arındırılması için el birliği yapmak, hepimizin toplumsal vazifesi olmalıdır'' çağrısında bulunan Erdoğan, şunları kaydetti:
''Hükümet olarak bu insiyakla, bütün ülke genelinde ciddi kampanyalar düzenledik; tütünle mücadele konusunda gerekli yasal düzenlemeleri yaparak, çağdaş ülkelerde uygulanan yaptırımları ülkemizde de uygulamaya başladık. Aldığımız tedbirler, Dünya Sağlık Örgütü tarafından da takdirle karşılandı.
Vatandaşlarımızın, anne-babaların, sivil toplum kuruluşlarımızın, basın yayın organlarının tütünle mücadele kampanyamıza verdikleri yoğun desteğin de katkısıyla bu alanda büyük mesafeler kat ettik.
Dünya Sigarasız Günü'nün, tütün kullanımının zararları konusundaki bilinci daha da arttırmasını diliyor; bütün vatandaşlarımıza sigarasız, sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyorum.''