Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünyada 1 milyar insanın yeterli içme suyuna, 2.5 milyar insanın da sağlıklı suya sahip olmadığını bildirdi.
     Başbakanlık Basın Merkezi'nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Erdoğan, ''Dünya Su Günü'' dolayısıyla yayımladığı mesajda, hayat kaynağı suyun sınırsız bir kaynak olmadığının, bugün bütün dünya tarafından anlaşıldığını belirterek, ''Küresel ısınma, kuraklık gibi küresel tehditlerin yanı sıra maalesef su kıtlığı da bütün insanlığı tehdit eden tehlikeler arasında yerini almaktadır. Bugün dünyada 1 milyar insan yeterli içme suyuna, 2.5 milyar insan da sağlıklı suya sahip değil. Kalkınmakta olan ülkelerde yaşayan insanların neredeyse yüzde 50'si, su yetersizliğinden kaynaklanan hastalıklarla mücadele ediyor'' ifadesini kullandı.
     Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:
     ''Bizler de Türkiye olarak, sanıldığının aksine, bilimsel manada 'su zengini bir ülke' değiliz. Hükümet olarak öncelikli hedefimiz ülkemizin su potansiyelini en verimli şekilde harekete geçirmek; Akdeniz'e, Ege'ye akan sularımızdan son damlasına kadar yararlanarak, toprağın bereketini suyun bereketi ile buluşturmaktır. İnanıyorum ki, suyumuzu israf etmez, su potansiyelimizden akıllıca yararlanmak suretiyle içme suyu, sulama suyu ihtiyacımızı karşılayabilirsek o zaman bu topraklar daha da bereketlenecek, geleceğimiz daha da aydınlık olacaktır. Bu düşüncelerle Dünya Su Günü'nü kutluyor; bugünün, hayat kaynağımız suyu koruma ve verimli kullanma bilincini artırmasını diliyorum.''