Emine Ülker Tarhan, CNN Türk ekranlarında canlı yayında Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Kendi görüşü hakkında da açıklamalarda bulunan Tarhan ''Ulusalcıyım, devriciyim bazı konularda muhafazakarım. Her türlü fikre saygılıyım bu konuda kendimi demokrat sayarım. Alternatif enerji sistemlerine büyük ilgi duyuyorum.'' diye konuştu.

İşte Tarhan'ın Osmanlıca'dan CHP içi muhaliflere, çözüm sürecinden seçim barajına kadar daha birçok konuya verdiği yanıtlar;

''Sayın Cumhurbaşkanı aslında Osmanlıca yerine Arapça öğretmek istiyor olabilir ama buradan açıklıyorum; Türkçe'yi yedirtmeyiz.

İşbirliği yapacağınız parti kendi ilkelerimizle çelişmemeli. Çözüm süreci, çözüm süreci olmaktan çok sorun süreci haline geldi. Seçim aracı olarak kullanıldığını düşünüyorum.

Güvenlikçi önlemlerle bir yere gelinemez buna katılıyorum. Bu bir devlet sorunudur. O yüzden toplumun tüm kesimleri katılmalı.

Silahlar kesinlikle bırakılmalı ama koşul olmamalı. Salt bir terör örgütü lideriyle çözülecek bir olay değil.

Geriye doğru gidiş var. Bana sorarsanız nesiniz diye ulusalcıyım, devriciyim bazı konularda muhafazakarım. Zeytin ağaçlarının korunması olayında muhafazakarım.  Her türlü fikre saygılıyım bu konuda kendimi demokrat sayarım. Alternatif enerji sistemlerine büyük ilgi duyuyorum.

CHP'ye ya da başkalarına çağrıda bulunmuyorum. Çünkü bu gönüllük işidir, rıza işidir.  Biz insanlara Neşet Ertaş gibi sesleneceğiz dedik, Mevlana gibi kabul edeceğiz dedik bunlara evet diyen herkese kapımız açıktır.

Hedefimiz iktidar olmak. Her partinin de amacı budur. Barajı geçmek  daha gerçekçi bir hedeftir. Miting yerine ,halkla yan yana siyaset yapmak istiyorum. Hakkari'de de miting yaparım. Siyaset sağa sola şeker dağıtarak yapılmaz.''