Önceki gün Ankara'da vefat eden eski başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesi, Zeytinburnu Merkez Efendi Mezarlığı'nda defnedildi.
     Kortej eşliğinde Zeytinburnu Merkez Efendi Mezarlığına getirilen Erbakan'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere aile kabristanında, 2005 yılında vefat eden eşi Nermin Erbakan'ın mezarının yanında hazırlanan mezarın başına getirildi.
     Erbakan'ın toprağa verildiği sırada oğlu Fatih Erbakan, kardeşi Kemalettin Erbakan ve damadı Faruk Baykoç'la birlikte TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, eski Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da mezarın başında yer aldı.
     Erbakan'ın mezarına Mescid-i Aksa, Mekke, Medine, Semerkand, Buhara, memleketi olan Sinop'un Uzungürgen köyü ve Türkiye'nin değişik illerinden ve Bosna-Hersek'in merhum Devlet Başkanı Aliya İzzetbegoviç'in kabrinden alınan topraklar bırakıldı.
     Erbakan'ın cenazesi burada toprağa verildikten sonra Merkez Efendi Camisi müezzini Ali Sevgili, aynı caminin imamı Celalettin Şensoy ve Kılıçali Paşa Camisi imamı Selman Okumuş, mezar başında Kur'an-ı Kerim okudu.
     Törene katılan Erbakan'ın kızları Zeynep Baykoç ve Elif Altunöz ile torunu Nermin Baykoç'un gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.
     Mezarlıktaki törene katılanlar arasında DSP Genel Başkanı Masum Türker, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Tunus En-Nahda Hareketi lideri Raşid Gannuşi ve çok sayıda partili ile bazı yabancı ülke temsilcileri de yer aldı.
     Bu arada, mezarlık duvarından düşerek yaralanan bir kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı.
     Öte yandan, gün boyunca mezarlıkta 7 hafız Kur'an-ı Kerim okudu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lojistik Destek Merkezince de çay, poğaca, helva, çorba, meyve suyu, sandviç, pilav ve ayran dağıtıldı.
     Tören sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Raşid Gannuşi, Türkiye'nin modernliği ve çağdaşlığıyla bütün Arap ve İslam dünyasına örnek olduğunu belirterek, Necmettin Erbakan'ın da hem arkadaş hem de bir lider olarak örnek olduğunu söyledi.
     Gannuşi, kendisiyle birlikte diğer İslami hareketlerin temsilcilerinin de törene katıldığını ifade etti.