Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, yarın açıklanacak enflasyon verisine bağlı olarak özel bir politika toplantısı yapılıp yapılmayacağına karar vereceklerini söyledi. Başçı enflasyon düşük çıkarsa toplantı yapacaklarını söyledi.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı geçen hafta enflasyon raporunu sunmuş ve faiz indirim sinyali vermişti. Bu sinyalle birlikte dolar tarihi 2.45 seviyesine gelip tarihi rekorunu kırdı.

'PİYASA ELVERİŞLİ DEĞİL' DEMİŞTİ

Ardından geçen Cuma günü Merkez Bankası piyasa koşullarının ‘faiz indirimine elverişli olmadığı ’ açıklamasında bulundu. Bunun ardından ise dolar 2.4259 ’a kadar çekildi. Gözler ise yarın açıklanacak enflasyon verisinde.

İNDİRİM SİNYALİ VERDİ

Bugün Macaristan ’ın başkenti Budapeşte ’den açıklamalar yapan Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı enflasyonun düşük çıkması halinde faiz indireceklerinin sinyalini verdi. Başçı, “Eğer enflasyon belirgin şekilde düşerse, enflasyon görünümünün değerlendirileceği bir ara toplantı düzenleyeceğiz. Ara toplantı yapıp yapmayacağımıza enflasyondaki düşüşün derecesine bağlı olarak karar vereceğiz" dedi.

Kaynak : Ajanslar