Avukat Muhammet Şerif Aydın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ’na Başçı ile Para Politikası Kurulu (PPK) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Aydın, Kurulun Ocak 2014 ’te olağanüstü toplantısında politika faizi olan 1 haftalık repo faizini yüzde 4.5 ’dan yüzde 10 ’a çıkardığı belirtilerek, kredi faizlerinin yükselerek üretim ve istihdamın zarar gördüğünü savundu.

2 YILA KADAR HAPSİNİ İSTEDİ

Aydın, Başçı ve ekibinin görevi kötüye kullanmak suçundan 2 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

Yüksek faiz politikası sebebiyle kamunun zarara uğradığı gerekçesiyle dava açtığını ifade eden Aydın, “Bu şekilde ceza Youwin kanunumuzda düzenlenen görevi kötüye kullanma suçunun işlendiğini kanaati ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundum. İki gün önce de Diyarbakır ’dan suç duyurusunda bulunmuştum” dedi. 

FAİZ ARTTIRIMINDA CÖMERT

Merkez Bankası PPK üyelerine yapılan suç duyurusunda şüphelilerin faiz artırımında cömert davrandığına dikkat çekilerek “Ülkemizdeki bütün orta ve alt gelir tabakasını oluşturan vatandaşların ekonomik varlığını doğrudan etkileyen faiz oranlarının indirimi konusunda ısrarla beklentilerden uzak bir şekilde karar almaktadırlar. Şüphelilerin bu eylemleri, kanımızca suç teşkil eden Türk Ceza Kanunumuzda düzenlenen Görevi Kötüye Kullanma suçunu oluşturmaktadır” dedi.