erdoganyemek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , Rize Valiliği tarafından düzenlenen akşam yemeğinde konuşuyor. Erdoğan, konuşmasında Kobani nedeniyle yapılan protestolara değindi.

Erdoğan'ın konuşmalarının satır başları;

"Eğer bir siyasi parti tabanını sokağa davet ediyorsa, yakmaya yıkmaya davet ediyorsa hiç kimse kusura bakmasın ben orada tarafsız davranamam. Bakın 37 insanımız hayatını kaybetti, bir çok şehirde araçlar, bankalar, binalar yakılmış, yıkılmış. Bunlardan rant sağlamanın gayretine giriyorlar. Böyle zamanlarda birlik olmayacaksa ne zaman olacak?

Suriye'nin eli kanlı rejimi IŞİD belasının büyümesinin bu kadar yayılmasının birinci derecede sorumlusudur. Tüm dünya bunu kabul ediyor. Bugün tüm konuşmalarımda söyledim. Türkiye Cumhuriyeti'ne "IŞİD'e yardım ediyor"  yakıştırmasını yapanlar alçaktır, vatan hainidir.Biz 30 yıldır terörle mücadele ediyoruz. Ülkemizde 40 bini aşkın insan bu mücadele yüzünden hayatını kaybetti.

Kobani de Kobani! 200 bin kişi Suriye'de öldü, ona niye sesiniz çıkmıyor? Ve bundan sonraki süreç şu ana kadar olduğu gibi devam etmeyecek. Milletvekilleri gidip Esed ile resim çekilenler kalkıpta şimdi pişkin bir şekilde bunu konuşamazlar."

AYRINTILAR GELİYOR..