Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya'da toplu açılış törenine katıldı. FETÖ mensuplarına tek tip kıyafet getirilmesiyle ilgili Erdoğan, "15 Temmuz ihanetine ortak olanlar, şimdi mahkemelerde hesap veriyor. Yalan üstüne yalan. Hakim diyor ki 'Bu kim?'. 'Ben değilim' diyor. Pantolonun aynı, gömleğin aynı; ama şimdi bunlara tek tip elbiseyi getiriyoruz. Bu, tek tip elbise, renk olarak badem içinin koyusu bir renk olacak. İki tip olacak. Biri tulum olacak. Bir de ceket pantolon olacak. Darbeciler, tulum giyecek; diğerleri de yani teröristler ceket pantolon giyecek. Bundan sonra istedikleri gibi giyinip, gelme yok. Bunlar, bu şekilde tüm dünyaya tanıtılacak. Bundan sonra şovlarını da öyle yapacaklar" diye konuştu. 

"GİTTİKLERİ YERDE ARTIK PİŞMANLIK DA FAYDA ETMEYECEK" 

FETÖ'cülerin, duruşmalarda suçlamaları reddettiğini belirten Erdoğan, "Hainler en iyi bildikleri şeyi yapıyor. Sürekli yalanla inkarla takiyeyle kendilerince bir taktik uyguluyor. Artık mızrak çuvala sığmaz. Bunların ihaneti, ellerine bulaşan kan, yüzlerine bulaşan kara leke açıkça ortadadır. Mahkemeler, bu hakikatlere göre kararlarını vereceklerdir. Şimdi duruşmalarda soytarılık yapıyorlar. Yaptıkları ihanetin, işledikleri cinayetin karşılığı olan cezaları alıp, hapishanelerde tutuklu değil; hükümlü olarak gittiklerinde gerçeğin soğuk yüzüyle tanışacaklar. Gittikleri yerde artık pişmanlık da fayda etmeyecek" dedi. 

"DÖRT DUVAR ARASINDA ÇÜRÜRKEN DÜŞÜNECEK ÇOK ZAMANLARI OLACAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Bugün hala onlara el altından moral ve belki de destek verenler emin olun yakında birer birer ortadan kaybolacaklar. İşte o zaman mahkemelerde şov yapan bu hainler, göreceksiniz acı akıbetleriyle baş başa kalacaklar. Üzüntüm odur ki kendileriyle birlikte kendileriyle birlikte ailelerinin de mahvına bunlar yol açacaklar. Dört duvar arasında çürürken, bütün bunları düşünecek çok zamanları olacak. Darbeyi milletimizin gücüyle engelleyen Türkiye, darbecilerin cezalarını da hukuk devleti sınırları dahilinde verecek. Ülke olarak bu süreci hata yapmadan tamamlamak mecburiyetindeyiz"