Türkiye Tarım ve Kırsal Kalkınma Hamlesi Proje Uygulamaları Tanıtım Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli mesajlar verdi. Özellikle Kuveyt dönüşü gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Ya bu devletin varlığını kabul edecekler ya yok olacaklar. MGK ’dan sonra kararlarımız çok farklı devam edecek" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan, Milli Güvenlik Kurulu öncesi ATO'da yaptığı konuşmada, paralel örgüte ilişkin sert ifadelerde bulundu. İşte o açıklamalar...

VATANIMIZIN KİRLETİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

Bu topraklar sadece buğday, meyve ve sebze vermekle kalmıyor. Bize yurt ve vatan oluyor. Toprağımıza sahip çıkalım. Vatansız insan köksüz insandır, köksüz insan da rüzgarın önündeki yaprak gibidir. Nerede çürüyececeği belli olmaz. Her şeyiyle Türkiye bizim ezeli vatanımız. Vatanımıza sahip çıkacağız. Vatanımızın hiçbir hain ve örgüt tarafından kirletilmesine izin vermeyeceğiz. 

Unutmayın, toprağın hafızası, coğrafyanın hafızası insanınkinden daha güçlüdür. Kendisini seveni, kendisine hizmet edeni ödüllendiren bu topraklar, kendisini satanın cezasını da mutlaka verir. Bu ülkenin geleceğinin önüne set çekmek isteyenlerle bu millete tuzak kurandan da bu coğrafya hakkını söke söke alır.

SIRÇA KÖŞKLERİNDE OTURUP TÜRKİYE'Yİ HANÇERLEYEMEZLER

Vatandaşlarımızı bölmek isteyenlere izin vermeyeceğiz. Bu vatanın ekmeğini yiyip, suyunu içip, bu ülkenin imkanlarıyla okuyup bir yere gelenlerin, milletten topladıklarıyla semirenlerin, yurt dışındaki sırça köşklerinde ihanet çeteleri kurup, Türkiye'yi sırtından hançerlemesine asla göz yummayacağız. Bunların arkasında kimlerin olduğunu hangi hesapları güttüklerini de biliyoruz.

Allah'tan başka galip yoktur. Bütün hesapların üstünde bir hesap vardır. Onu da ancak Allah bilir. Biz mücadelemizi göstereceğiz. Hak bildiğimiz yolda yürüyeceğiz.

BU TOPRAKLAR KABUL ETMEZ

Türkiye'yi Avrupa Birliği'nin meclislerinde Amerika'da şurada buradaki senatoda, parlamentolarda arkasından vurma gayreti içerisinde olanlara göz yummayacağız. Bu millet kendi kaderini, kendi parlamentosunda milli iradesiyle belirleyen bir millettir. Bizim kaderimize farklı parlamentolardan hükmetmek isteyenlere evelallah bu parlamento, bugüne kadar cevap vermediği gibi bundan sonra da onların beklediği istikamette hiçbir zaman beklentilerine aynı şekilde cevap vermeyecek, tam aksi cevabı verecektir. Bin yıldır bu coğrafyayı bize vatan yapmamak için başvurmadık yol, gerçekleştirmedik zulüm bırakmayanların; dümen suyuna girmiş olanları bu topraklar kabul etmez.