1071 rakımlı tepe yeni döneme hazırlanıyor… Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresinin dolması ile birlikte danışmanları da Çankaya Köşküne veda edecek. Edinilen bilgilere göre,  Genel Sekreter Mustafa İsen, Basın Başdanışmanı Ahmet Sever, Kurumsal İletişim Başkanı Kemal İlter ile birlikte danışmanlar Zeynep Damla Güler, Ahmet Ertürk ve Durmuş Yılmaz da Köşk'ten ayrılacak isimler arasında. Bu arada, Gül'ün özel kalem müdürü Koray Ertaş da Türkiye'nin Romanya Büyükelçiliğine atandı.
GÜÇLÜ EKİP KURACAK
10 Ağustos'taki seçimden zaferle çıkan Recep Tayyip Erdoğan ise yemin edip Cumhurbaşkanlığı görevini Gül'den teslim aldıktan sonra güçlü bir ekip kuracak.

Bu kapsamda, öncelikle Başbakanlıktaki yakın çalışma ekibini Çankaya'ya taşıyacak. Erdoğan'ın özel kalem müdürleri Hasan Doğan, Fatih Can, danışmanlar Mücahit Aslan, Mustafa Varank, Lütfullah Göktaş, Aydın Ünal, Ertan Aydın, Yiğit Bulut, Şenol Kazancı, Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı İbrahim Kalın bu isimler arasında sayılıyor.

12 Cumhurbaşkanı, yeni dönemde bu listeye yeni isimler de katarak danışman kadrosunu güçlendirecek. 

Erdoğan'la birlikte Çankaya Köşkü'ne gidecekler arasında, Başbakanlığın 'çeşnicibaşı' Hüseyin Yağan ve mitinglere coşku katan anonsçusu Orhan Karakurt da sayılıyor. 

PARTİ YÖNETİMİ DE DEĞİŞECEK 
Öte yandan, Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta milletvekilleri ile yaptığı istişare toplantısında AK Parti'nin başına gelecek ismin isterse MYK'yı değiştirebileceğine yönelik sözleri de kulisleri hareketlendirdi. Adı, Genel Başkanlık ve Başbakanlık için geçen Ahmet Davutoğlu'nun partinin başına geçmesi durumunda yönetimde değişikliğe giderek, AK Parti'yi 2015'te yapılacak olan genel seçimlere yeni bir ekiple taşıyacağı belirtiliyor. Mevcut parti yönetiminden bazı isimlerin ise yeni kurulacak kabinede görev alacakları ifade ediliyor.