Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Kampüsü ve Sağlık Temel Bilimleri Binası açılış töreninde konuşma yapıyor.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Kampüsü yerine Külliye denilmesinin daha uygun olacağını düşünüyorum. Bu güzel külliyede gelecek nesillerimizin daha iyi yetişeceğini umuyorum. 2011'de kurulmasına rağmen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi emin adımlarla büyüyerek yoluna devam ediyor..

Çubuk külliyesi diğer üniversitelerimiz için de örnek teşkil edecektir. Ellerinde darbe dövizleriyle yürüyüşler yapan akademisyenleri gördük. Kılık kıyafeti nedeniyle kampüslerden, külliyelerden çıkarılan öğrencilerimizi gördük. Türkiye'de her alanda olduğu gibi eğitimde de büyük değişim dönüşüm yaşanıyor.

Benim çocuklarım katsayı farkı nedeniyle yurtdışında okumak zorunda kaldılar. Ama ne oldu? Hırsızlar bizi mal sahibi yaptı. Dünyada ilk 500 üniversite arasında neden 50 Türk üniversitesi olmasın.

Ama biz bunu halledeceğiz. Lamı cimi yok. Bunu başaracağız. Çünkü sizlere güveniyoruz. Bilimi en süt seviyede yapmak için elimizden geleni yapacağız. Üniversitelerimizin başarılarıyla gurur duymak istiyoruz.

AYRINTILAR GELECEK..