erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bezmialem Vakıf Üniversitesi 2014- 2015 Akademik Yıl Açılış Töreni'ne katıldı. Açılış konuşması yapan Erdoğan, sağlık sektöründe yapılan yenilikler ve yaşanılan zorluklardan bahsetti. "12 yıllık süreçte eğitimden sonra sağlık dedik" diyen Erdoğan, sağlık sisteminde yapılan yeniliklerden bahsetti. Anadolu ve Doğu'ya modern hastaneler inşa ettiklerini söyleyen Erdoğan, Yüksekova'da bir bayan doktor ile yaşadığı bir diyalogdan bahsetti.

Erdoğan Yüksekova'daki bir bayan doktorla olan anısını anlattı İZLE

"12 yıllık süreçte eğitimden sonra sağlık dedik. Ve sağlık sistemini sil baştan yeniden kurduk. Yeni hastaneler inşa ettik. Bütün eksiklerine rağmen bugün Anadolu'nun en ücra köşesinde çok modern hastaneler var. Hakkari'ye gidin, Yüksekova'ya gidin. Hani o terör estirilen yer var ya.. Orada bile 150 yataklı modern bir hastane inşa ettik. Bizzat açılışını ben yaptım. O gün bile o açılışa Yüksekova halkını göndermediler. Ölümle tehdit ettiler, gitmeyeceksiniz dediler, gelmediler.

Ve hiç unutamıyorum. İçeride hasta ziyareti yaparken, genç bir bayan doktor yanıma geldi. Sanırım ilk göreviydi ve bana dedi ki: "Başbakanım her şey güzel de, ama Gorabet ben şehre nasıl gideceğim" dedi. "Neden" dedim, "Korkuyorum" dedi. "Bize bu hastanenin içinde lojmanlar yapın da biz oralara gitmeyelim" dedi. Ya bunlar hain ya... Düşünebiliyor musun? Bir bayan doktor oraya gidiyor bu korkuyla orada yaşıyor."