erd

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa'da Hollande ile yaptığı ortak basın açıklamasının ardından Paris ’te, Fransız Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde konferansa katıldı. Cumhurbaşkanı burada dış basının yansıttığı yalan haberlere dair de açıklamalarda bulundu.

''Batı'nın haberlerinde IŞİD'i desteklediğimizde dair, peşmergenin geçişine izin vermediğimize dair haberler var. Batı veya Fransız medyası bunu yanlış, asparagas haberlerle yansıtıyor. Ancak bakın bu asparagas haberdir.

Öncelikle Fransız medyasının Türkiye karşıtı tavrı? Peşmerge'nin Türkiye'den geçmesi. Biz Peşmerge'nin Türkiye'den geçmesi için çaba sarf ediyoruz. Özgür Suriye Ordusu'nun da Türkiye'den geçmesi için çaba gösteriyoruz. Peşmergeler davullu zurnalı geldiler. Urfa'da biz karşıladık. Bu akşam itibariyle Erbil'den haber bekliyorlar. Aldıkları konvensiyonel silahların uygun olup olmadığı haberini bekliyorlar. Batı medyasına neden bu sözleri söylediğimi anlayın. Yok Türkiye Peşmerge'ye Özgür Suriye Ordusu'na izin vermiyor diye yalan haber yapanlara cevabımız olsun.