erd

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fransa'da Hollande ile yaptığı ortak basın açıklamasının ardından Paris ’te, Fransız Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde konferansa katıldı. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

''Fransa ile dayanışmamız Avrupa, Ortadoğu, Balkanlar'daki bir çok sorunun çözümüne eşsiz katkı sağlayacaktır. AB'ye üyelik sürecinde en büyük desteği, katkıyı beklediğimiz ülkelerin başında Fransa geliyor.

Türkiye'nin AB kapısında bekletiliyor olması izahı mümkün olmayan bir süreçtir. AB tarafından Türkiye'ye verilen sözlerin tutulmasını bekliyoruz. Aynı şekilde Fransa'dan da bekliyoruz.

Türkiye'nin uyarıları dikkate alınmış olsaydı Irak'ta yaşananlar yaşanmayacak, demokratik çözümler üretilecekti. Suriye'de yaşanan tehlike de görülmediği için bu trajik manzarayla baş başa kalmış durumdayız.

Konvansiyonel ve kimyasal silahlar meselesinin uygulamaları Suriye'de karşımıza çıktı.Suriye'de konvansiyonel silahlarla ölenlerin sayısı 300 bine yakınken, kimyasal silahla ölenler binler.

Havadan varil bombaları neticesi ortaya çıkan ölüm suç tahtasına yazılmayacak, kimyasal silaha tedbir alacaksın. Neticesi ölüm olan bu katliama karşı konvansiyonel-kimyasal ayrımını dünyanın çok dikkatli yapması lazım.

Suriye'de devlet terörü estiren terörist kişiye devletlerin olumlu bir nazarda bakmasının izahı mümkün değil.

AYRINTILAR GELİYOR...