TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, ''Anadolu'nun dört bir köşesinde olduğu gibi Erzurum ilimizde verilen mücadele de milletimizin bağımsızlığından ve vatanından vazgeçmeyeceğinin destansı bir ifadesidir'' dedi.
     Şahin, Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
     ''Aziz milletimiz, Birinci Dünya savaşı ile birlikte yaşanan zorlu koşullarda, varlığını ve bağımsızlığını korumak için büyük bir mücadele vermiştir'' diyen Şahin, Kurtuluş Savaşı'nda gösterilen çetin mücadelelerin ve kazanılan zaferlerin, tarih boyunca onur kaynağı olduğunu kaydetti.
     Şahin, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     ''Anadolu'nun dört bir köşesinde olduğu gibi Erzurum ilimizde verilen mücadele de milletimizin bağımsızlığından ve vatanından vazgeçmeyeceğinin destansı bir ifadesidir.
     Milletimizin özgür yaşama kararlılığının ortaya konulduğu Erzurum Kongresi milli mücadelemizin önemli halkalarından biri olmuş, meclisimizin açılışına giden yolu aydınlatmıştır.
     Milletimizi tek vücut haline getiren böylesine tarihi bir kongreye ev sahipliği yapmış olan Erzurum, düşmana karşı vermiş olduğu kurtuluş mücadelesiyle de bağımsızlık yürüyüşümüze güç katmıştır.
     Bu anlamlı günde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan topraklarının düşman işgalinden kurtarılması uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi saygıyla anıyor, tüm Erzurumlulara sevgi ve selamlarımı iletiyorum.''