gizli toplantı

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, Gazeteciler Mehmet Baransu ve Nevval Sevindi ve kimliği belirlenemeyen çok sayıda isim, Ortaköy Kuruçeşme sahilinde demirli “Semiramis 1” isimli teknede toplantı halinde görüntülendi.

İHA kamerası tarafından kaydedilen tekne toplantısının HSYK seçimlerine bir gün kala yapılması ise dikkat çekti. Eski AK Parti ’li vekil İdris Bal ’ın toplantıdakilere hararetli bir şekilde hitap ettiği görüldü.

Teknenin diğer kısmında ise bazı kişilerin telefon görüşmesi yaptığı görüldü. Teknedeki toplantı sürerken kıyıda bekleyen bir görevli, çekim yapan İHA kameramanını bölgeden uzaklaştırmaya çalıştı. Toplantının ‘gizli ’ olduğunu söyleyen görevli, görüntü alınmamasını istedi.

Toplantıya katıldığı ileri sürülen eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın ise toplantıda olmadığı öğrenildi. Günay, Twitter'dan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "İstanbul'da değilim; Antalya'nın bir ilçesindeyim. Bahsedilen toplantıyla ilgim ve bilgim yok" açıklamasını yaptı.