Gaziantep Kent Konseyi Olağan Toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlendi. Toplantıya, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Kent Konseyi BaşkanıMehmet Aslan ile konsey üyeleri katıldı. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Fatma Şahin, hayata geçirilen ve geçirilecek projelerden bahsetti. Şahin Düzbağ  İçme Suyu Projesi'nin hayata geçtiğini ve projenin tamamlanmasının ardından yılda 100 milyon lira kar elde edileceğini ifade eden Şahin, şunları söyledi:
 
"İhtiyaç duyulan içme suyun şehir sınırları içerisinde yüzde 5ini temin ediyoruz, yüzde 95ini başka şehirden alıyoruz. Proje kapsamında boruların yatırılmasını yapıyoruz, kamulaştırma sonucunda 80 milyon lira para harcadık. Burada ön germeli borular var, yüzde 70 kaçak var, sağlık açısından tehlikeli. Bu boruların hepsini değiştiriyoruz. Bu proje bittiği zaman kaynak suyuna ödenen 100 milyon lira ödenmeyecek. 2018 Ocak başında suyu yüzde 10 ucuzlatıyoruz. Su faturaları yüzde 10 daha az gelecik, bunu söz vermiştik, halkımız daha ucuza su içecek, bu proje bittiğinde ucuzlama devam edecek. İlk ucuzlatmayı yapıyoruz. 1 milyar liralık bütçesiyle Düzbağ Projesi Gaziantepe, hem ucuz, hem daha kaliteli hem de enerjiden bağımsız bir su temini sistemi sağlayacak."
 
Şahin, Metro Projesi kapsamında çalışmaların hızla ilerlediğini de kaydederek, "Metronun ne kadar büyük bir olduğunu gösteriyor. Metro projesi kapsamında çalışmalar hızla ilerliyor. Şehrin yeraltına girmesi gerekiyor. Yolcu kapasitemiz, Konyanın üç katı. Ulaşım master planı uygulama projesini yaptık, İspanyol bir firma aldı. Kağıt üzerinde bu iş, bize 16 milyona patladı. Babayiğit bir iş. Bizim dönemimizde Metronun temelini atmak benim tek hedefim ve iddiam."