Fethullah Gülen, herkul.org'de yayınlanan son sohbetinde Ahmet Hakan'a verdiği röportajında "Cemaat bu savaşı kaybetti, bittiler, ama bitmemiş gibi davranıyorlar" diyen Hüseyin Gülerce'ye yanıt verdi.

Gülen, "Fırtınalar Karşısında Savrulanlar ve Elif Gibi Dimdik Duranlar" başlıklı yeni sohbetinde Gülerce'yi kastederek "Günümüzde bazı safderun kimseler 'Filanları bitirdik!' diyorlar. Hikaye... O hikayeyi siz çocukları uyutmak için, beşiği sallayarak, ninni diye söyleyin” dedi.

Gülen'in son sohbetinde ucu Gülerce'ye uzanan o açıklamalarının öne çıkan bölümleri şöyle:

"Mü ’min sadece Allah karşısında eğilir. Hadiseler ne kadar şiddetli gelirse gelsin, fırtınalar ne kadar şiddetli eserse essin, inanan insan katiyen sarsılmamalı. O yeryüzünde emniyet ve güven insanıdır, sarsılırsa, yeryüzünde emniyet ve güven sarsılmış olur. Gönlünü ona bağlamış ve ona güvenmiş olanlar da sarsılırlar.

Şöyle böyle tehlikeli anlarda yer değiştirme işi münafık işidir. Siz üç, dört, beş sene bir heyetle beraber oturmuş, kalkmış, belki aynı sofrayı paylaşmış, aynı bardaktan çay içmiş, Betgaranti aynı tabağa kaşık çalmışsanız şayet, hâlâ onları on-yirmi sene içinde tanımamışsanız, onu -müsaadenizle, kelime çirkin, bağışlar mısınız- ahmaklığınıza veriniz. Yok o süre zarfında sizin içinizde bir tereddüt hâsıl edebilecek bir tavırları, bir davranışları olmadıysa şayet, siz kendi kendinize bir hadise karşısında yol değiştiriyorsanız -rica ederim- onu da nifakınıza veriniz!"