Yeni açılan firma rehberi FirmayiBUL.com kamu kurumlarına da yer vermeye başladı. Daha önce özel sektör firmalarını içeren firma rehberi artık vergi daireleri, kamu hastaneleri gibi kamu kurum ve kuruluşlarının birimlerine de yer veriyor.
 
İnternet kullanıcıları en az özel firmalar kadar kamu kurumlarını da internetten arıyorlar. Kurulduğu günden bu yana 100 binden fazla firmayı arşivine ekleyen FirmayıBUL yeni girişimiyle arşivini daha da güçlendirmeyi hedefliyor. Site yöneticileri yaptığı açıklamada önceliklerinin arşivlerini zenginleştirmek olduğunu ifade ediyorlar. Takip eden aşamada ise firma iletişim bilgilerinin güncel tutulması amaçlanıyor.
 
En Çok Aranan Kamu Kurumları
 
İnsanların internetteki eğilimlerine baktığımızda eğitim ve sağlık ile ilgili kamu kurumlarını yoğun olarak aradıklarını görüyoruz. Eğitim ve sağlık kurumlarının ardından sosyal güvenlik ve vergi ile ilgili kurumlar geliyor. Elbette belediyeler ve valilikler gibi yerel kamu kurumları da çok arananlardan. Kamu kurumu niteliğindeki kurumlar da bir o kadar aranıyorlar. Bunlara ticaret ve sanayi odalarının yanı sıra barolar gibi pek çok popüler kurum dahil.
 
Online İşlemler Arttıkça Kamu Kurumları Daha Çok Aranıyor
 
E-devlet uygulamalarının yaygınlaşmasıyla birlikte internetten yapılabilen online işlemlerin sayısı da artıyor. Bu durum internetin kullanım alanını genişletiyor. Bu doğrultuda devlet kurumlarının internet sitelerinin daha profesyonel hale geldiğini görüyoruz. Görünüşe göre internet e-devlet işlemleri açısından daha fazla kullanım alanı bulacak. Bu gelişmelere kayıtsız kalmamak adına firma rehberi olarak devlet dairelerinin iletişim bilgilerine de yer vermeye karar verdiklerini söylüyor yetkili. Zira online yapılan işlemlerle hem devlet dairelerinin iş yükü azalıyor hem de vatandaş zamandan tasarruf ediyor.