CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, 30 Mart seçimleri, Şişli Belediyesi ve CHP-Cemaat ittifakına ilişkin soruları yanıtladı.

30 Mart yerel seçimlerinde CHP'den İstanbul Büyükşehir belediye başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Gürsel Tekin, başkanlık için aday gösterilen Mustafa Sarıgül'ün seçimi kaybettiğine şaşırmadığını söyledi. Gürsel Tekin konuya ilişkin; “Aman bu Sarıgül olmaz ’ ’ diyecek siyasetçi bulmak çok zor oldu. “Çare Sarıgül” deyince... Başkan ne yapsın? Bu kadar baskıya... Ben derdimi bir türlü anlatamadım, “Kazanamaz” dedim, sesimi duyuramadım.

Ben daha önce müthiş bir kampanya yürüttüm. Biliyordum olacakları. Bunu söylemek istemiyorum ama 2014 yılında eğer beni aday yapsalardı sadece kazanmakla kalmazdım, AKP ’ye fark atardım. O kadar emindim. " diye konuştu.

CHP ile Gülen Cemaati ilişkisi iddialarına da cevap veren Tekin, "Gülen Cemaati ’ne CHP olarak ne yakınız ne de uzağız." dedi. CHP'nin 30 Mart yerel seçimlerinde ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Gülen Cemaatiyle birlikte AKP'ye karşı hareket etmesi çok konuşulmuştu.

RÖPORTAJIN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN