ANKARA - TBMM - İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ''Harflerle ilgili bir konu bizim çalışmalarımızın içinde hiçbir yerde gündeme gelmedi'' dedi.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ı kabul etti.
Atalay, yaklaşık yarım saat süren görüşmeden sonra, yaptığı açıklamada, demokratik açılım konusundaki çalışmalarını sürdürdüğünü, sabahleyin YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ı ziyaret ettiğini ve çalışmalarının verimli bir şekilde devam ettiğini kaydetti.
Alfabeye Q, X ve W harflerinin ekleneceği yönündeki haberlerin anımsatılması üzerine ise Atalay, şunları söyledi:
''Birileri bir senaryo yazıyor. Çalışmaları sonuçlandırmadık ve hiçbir şey açıklamadık. Bu, spekülasyonlara müsait bir konudur. Bizden duymadıkça bu konularla ilgili tedbirli bakın. Bu konuyla ilgili bizim bir açıklamamız olmadı. Birilerinin yazdığı senaryolar, diyorum. Biz bir açıklama yapmadık. Biz, henüz çalışmamızı sonuçlandırmadık. Harflerle ilgili bir konu hiçbir yerde bizim çalışmalarımızın içinde hiçbir yerde gündeme gelmedi.''

TEZKERE KONUSU GÜNDEMİMİZE GELMEDİ
Sınır ötesi operasyon tezkeresinin süresinin uzatılmasının gündemde olup olmadığının sorulması üzerine, ''Bu konu Hükümet olarak, hiç bizim gündemimize gelmedi. Zamanı gelince Bakanlar Kurulumuzda değerlendirilir. Bakanlar Kurulumuzun yetkisindedir. Başbakanımız onu gündeme getirir ve değerlendirilir'' diye konuştu.
Muhalefetin kapalı oturum konusundaki eleştirilerinin anımsatılması üzerine de Atalay, ''Hükümet sözcümüz Bakanlar Kurulundan sonra açıkladı. Bunlar parti yönetimleri arasında değerlendirilebilir. Bizim o konuda illa kapalı olacak gibi bir ısrarımız yok. 'Bu çalışmanın muhatabı milletimizdir, çalışmanın değerlendirilmesi gereken ve bizim ilk açıklamamızı yapacağımız yer de milletin temsilcisi olan TBMM'dir' diye ifademiz oldu. Biz, o kararlılığımızı sürdürüyoruz'' diye konuştu.