ali

Habertürk'te yayınlanan programa konuk olan Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Ali Güler, Mustafa Kemal Atatürk hakkında açıklamalarda bulundu.

''Atatürk İş Bankası'ndan nasıl hisse aldı?'' sorusunu yanıtlayan Güler şöyle konuştu;

Ali Güler: Atatürk de Peygamber Efendimiz gibi

KAZANILAN PARALAR NEREYE GİTTİ

''Kazanılan 675 bin lira para vardı ve bunlar Osmanlı Bankası'nda tutuluyordu. Atatürk bu paranın 500 bin lirasını orduya veriyor. 110 bin lirasını da işgalde zarar gören müslüman ahalinin giderleri için harcıyorlar. 65 bin lira kalıyor. Orduya verdiği paranın 380 bin lirasını bakanlar kurulu Atatürk'e geri veriyor ve Atatürk'ün Hindistan'dan gelen 445 bin lira parası kalıyor.

Bu paranın 120 bin lirasıyla topraklar satın almış, çiftlikler kurmuş, 250 bin lirasını İş Bankası'nın kuruluşunda ortak olmuş hisse almış. Kalan 75 bin lirayla taş kömürü hissesi almış. Kalan parayla 13 yıl boyunca aslında şahsi bir şey değil toplamda 154 bin 129 dönüm çiftlik oluyor. 1937'de Trabzon'da yaptığı konuşmayla hazineye bağışlayacağını söylüyor ve hazineye devrediyor.

Dolayısıyla Atatürk ceketiyle iktidara gelip ceketiyle iktidardan giden bir insandır. Peygamber Efendimiz de böyledir. Şimdi bazı izleyeciler bunu nasıl mukayese ediyorsunuz diyebilir. Peygamber Efendimizin de öldüğünde elinde kalan mal bir iplikti, bir hırkaydı.

İslamcıyım diyen peygamber efendimizin hayatını örnek alsın Atatürkçüyüm diyen Atatürk'ün hayatını örnek alsın.''