Zeynep Yücetaş - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, lisans, devir, özelleştirme ve diğer çalışmalarla enerji sektörüne gerçekten büyük bir dinamizm kazandırdıklarını vurgulayarak, ''Bu vesile ile kamuya ait 17 termik ve 28 hidroelektrik üretim tesisinin özelleştirme sürecini bu yıl tamamlayacağımızı da buradan belirtmek isterim'' dedi.
     Erdoğan, Enerjisa tarafından yapımı tamamlanan ''Hacınınoğlu Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali''nin hizmete açılış töreninde yaptığı konuşmada, enerji noktasında sadece yeni yatırımlarla yetinmeyeceklerini, Türkiye'yi bir enerji koridoru bir enerji terminali yapmak için çalışmalarını yoğun şekilde devam ettireceklerini söyledi. Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''2006 yılında işletmeye aldığımız Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru hattı bu çerçevede ülkemize önemli bir mevki kazandırdı. Amacımız 2023 yılında Ceyhan'ı dünyanın en önemli enerji merkezlerinden biri haline getirmek. Doğalgaz konusunda da biliyorsunuz Güney Avrupa gaz ringinin ilk aşamasını tamamladık. Azeri-Şah Denizi doğalgazının ülkemiz üzerinden Avrupa'ya geçişini sağlayan Türkiye-Yunanistan Doğalgaz Boru Hattını 2007 devreye aldık.
     Nabuco projesi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Ülke içindeki doğalgaz dağıtım hatlarını geliştirme çalışmalarımız kesintisiz sürüyor. Hedefimiz 81 vilayete doğalgazı ulaştırabilmektir, bunun çalışması içindeyiz. Şu anda 67 vilayetimiz doğalgazı kullanır hale geldi. Göreve geldiğimizde biliyorsunuz 9 vilayet doğalgaz kullanıyordu, ama şimdi 67 vilayet doğalgaz kullanıyor ve 4 bin 500 kilometre olan doğalgaz boru hat uzunluğunu 11 bin 500 kilometreye ulaştırdık.
     Lisans, devir, özelleştirme ve diğer çalışmalarla enerji sektörüne gerçekten büyük bir dinamizm kazandırdık. Bu vesile ile kamuya ait 17 termik ve 28 hidroelektrik üretim tesisinin özelleştirme sürecini bu yıl tamamlayacağımızı da buradan belirtmek isterim. Ekonomide Türkiye istikrarlı şekilde büyürken, dış politikada gücü, etkinliği artarken, enerjide de aynı şekilde dünyanın parlayan yıldızı oluyor.''
    
     -''BU HEDEFLERİ YAKALAYACAĞIZ''-
    
     Milletin desteği ile çalışkan özel sektörün buna daha büyük hedefler katacağına ve daha farklı hedefleri de ayrıca belirleyeceğine inandığını ifade eden Başbakan Erdoğan, ''Bu hedefleri yakalayacağız'' diye konuştu.
     Bu örnek tesisin ''ülkemize, Kahramanmaraş'a, milletimize hayırlı olmasını'' dileyen Erdoğan, Sabancı-Verbund grubuna teşekkür etti, büyüme ve kalkınma sürecine sağladığı katkılardan dolayı şükranlarını sundu.
     Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, günün anısına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Hacınınoğlu Hidroelektrik Santralinin kristal kaidesini hediye etti.
     Daha sonra, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve Verbund Yönetim Kurulu Üyesi Ulrike Baumgartner-Gabitzer açılış kurdelesini kesti.
     Başbakan, kurdeleyi keserken, ''Hacınınoğlu Hidroelektrik Santralini büyük bir onurla büyük bir gururla açıyoruz. Tekrar öncelikle Verbund ve Enerjisa'yı huzurlarınızda bir aile olarak kutluyorum. Mimarından mühendisine işçisine kadar tüm emeği geçen kardeşlerimi tebrik ediyorum. Ülkemiz, milletimiz, Hacınınoğlu tüm oturanları için hayırlı olsun'' dedi.
     (ZEY-MRT-GZA)