Başbakan Yardımcısı Akdoğan, 'Bu ülkede milletin iradesine el uzatan ne yapı, cılız yapı var ise hepinizle sonuna kadar mücadele edeceğiz' dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 'Birileri 'Yıkılmadık ayaktayız' görüntüsü vermeye çalışıyor. Yeniden hortlamaya çalışıyorlar. Sizin hortlaklarınızla da mücadele edeceğiz, kendinizle de mücadele edeceğiz, neyiniz kaldıysa, bu ülkede milletin iradesine el uzatan ne yapı, cılız yapı var ise hepinizle sonuna kadar mücadele edeceğiz' dedi.

Altındağ Kültür Sarayında, bozuk AK Parti milletvekillerinden Faruk Koca'nın fırka teşkilatına verdiği 'Birlik, el birliği ve muadele yemeğine' Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara mebus adayları ve aşırı sayıda partili katıldı.

Vesayet odaklarının 'AK Parti bu seçimden muvaffakiyetli çıkarsa, bizlere yıpranmamış Türkiye'de toprak yok' söylediğini tamlayan Akdoğan, yıpranmamış Türkiye'de bu yapılara katiyen toprak olmayacağına bel etti.

'Bu yılanın kafasını uçurmak gerekiyor'

Akdoğan, son biraz gündür akıllara seza amal olduğunu, ülfet sabotajı yapıldığını belirterek, adeta devlete, hukuka ve demokrasiye kayran okunduğunu söyledi.

'Birileri 'Yıkılmadık ayaktayız' görüntüsü vermeye çalışıyor' diyen Akdoğan, 'Yeniden hortlamaya çalışıyorlar. Sizin hortlaklarınızla da mücadele edeceğiz, kendinizle de mücadele edeceğiz, neyiniz kaldıysa, bu ülkede milletin iradesine el uzatan ne yapı, cılız yapı var ise hepinizle sonuna kadar mücadele edeceğiz' niteleyerek konuştu.

Akdoğan, bu insanlara 'kertenkele' benzetmesi yaptığını anımsatarak, şöyleki bitmeme etti:

'Bunun başını öğütmek gerekiyor, bu yılanın kafasını uçurmak gerekiyor. O insanları, deli dolu bomba kabilinden bu eylemlere gönderen kimse, bu tarz şeyleri intihar eylemcisi durumuna getiren cılız basiret kimesne ondan adisyon sorulması gerekiyor. Bunlar taşeron, hoppadak figüran. Nasıl MİT tırlarına dizi fiil yaptıysa, öz ülkesini hep dünyaya teröristmiş gibi, teröristlere arkalama fail ülkeymiş kabilinden göstermeye çalıştıysa, henüz geçmiş MİT Müsteşarına dizi fiil yaptıysa aha bu da ayrımsız şey, ayrımsız operasyonu devlete çekiyorlar. Devletin yükünü kullanarak devleti mısra getirmeye çalışıyorlar, bu aşırı tehlikeli benzeşim durumdur. Bunlar herkesi dinledi, sınavlarda soruları çaldılar, şahısların sicilini bozdular, geleceği çaldılar, bunlar taşeron. Bir herif öz ülkesinin ordusuna, ulusal kurumlarına, duyum örgütlerine düzen kurar mı? Bunlar yerel olamaz, bunlar ulusal olamaz, bunlar ecnebi odakların tetikçileri, taşeronları. İşte bu seçme bu nedenle dirimlik önemde.'

'Dünyada bizlerden imdat uman devletler var'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da AK Parti'nin başarısının gerisinde teşkilat, birlik, el birliği ve muadele olduğunu, menfaatlerini başarıya bu unsurların götürdüğünü söyledi.

Yeni devirde aşırı henüz çelimli benzeşim halde parlamentoda toprak alacaklarını vurgulayan Çavuşoğlu, Hükümet'in açıklamış olduğu hareket planını yaşama geçirerek ülkeyi hedeflerine ulaştıracaklarını dile getirdi.

Mevlüt Çavuşoğlu, bu davanın benzeşim neferi olmalarının kendileri amacıyla anne ehemmiyetli ilke olduğuna değinerek, 'İşte tığ bu tatlılıkla bu partide politika yapıyoruz. Türkiye, dünyada aşırı çelimli amma aşırı henüz çelimli olması gerekiyor. Çünkü dünyada bizlerden imdat uman devletler var. Kuveytliler 'Siz muvaffakiyetli cereyan etmek zorundasınız. Çünkü siz bizim gösteriş modelimizsiniz. Biz sizleri dayanıklı alıyoruz, Türkiye bizim liderimiz, Türkiye muvaffak cereyan etmek zorunda, ayrıksı şansımız yok' diyor.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: sabah.com