Kamuoyuna Duyuru

Milli ve manevi değerlerimize saldırmayı adet edinen bazı yayın organlarında, son günlerde Hayrat Vakfı’nı konu alan art niyetli haberler yer almıştır. Ümmetin itikadıyla oynayan FETÖ’ye, kırk yıldan fazladır tavırlı olan ve dikkat çekmeye çalışan vakfımızı bu terör örgütüne benzetmeye yönelik haberleri şiddetle kınıyoruz.
Vakfımız, diğer pek çok STK gibi devletimizin resmi kurumlarıyla protokoller imzalamıştır. Özellikle yerli ve milli duruşuyla, kamuoyuna açık ve şeffaf, tamamen ücretsiz ve gönüllülük esasıyla Kur’ân-ı Kerîm, Osmanlı Türkçesi ve değerler eğitimi faaliyetlerini yürütmektedir. Bu protokoller, vakfımızın resmi sitesinden de açıkça ilan edilmektedir.

İnsani yardım faaliyetleri ile ülkemizin bayrağını tüm dünyada dalgalandıran vakfımız, başta Suriye olmak üzere ihtiyaç sahibi, mazlum ve mağdur kardeşlerimize yardım etmektedir. Yalnız Allah rızası için yapılan bu yardım faaliyetlerini, bir imtiyaz elde ediyormuş gibi algı oluşturmak, başta dinimize, tarih ve medeniyet mirasımıza ve insanlık vicdanına yapılan bir saldırıdır.

Hiçbir karşılık beklemeden yapmakta olduğumuz bu emsal eğitim ve yardım faaliyetlerine çirkin ifadelerle engel olmaya çalışan mahut çevreler, yıllardan beri alışageldikleri yalan ve iftiralarla hala sonuç alabileceklerini sanmaktadırlar.

Muhtaçlara yardım etmeyi, dinimizin ve insaniyetimizin bir gereği olarak gören, hamiyet ehli devletimizin ve yardımsever milletimizin, gurur duyulması gereken fedakârlıklarından rahatsız olan bu çevrelerin vakfımıza yönelik tezviratlarını kamuoyunun takdirlerine arz ediyoruz.

Saygılarımızla...

Hayrat Vakfı

http://hayratvakfi.org/