Selahattin Demirtaş dün, Almanya ’nın Frankfurt kentinde faaliyet gösteren Mezopotamya Kültür Merkezi ve Halkevleri ’nin düzenlediği "Şengal ’den Kobane ’ye Halkların Dayanışma Toplantısı"nda yaptığı açıklamada, 2015 genel seçimlerinde parti olarak yüzde 10 seçim barajını aşacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, yüzde 9,9 ’luk bir oy alarak Türkiye genelinde halkın HDP ’ye olan ilgilisini gördüklerini belirten Demirtaş, HDP ’ye oy veren herkesin bir oy daha bulması durumunda oy oranlarının yüzde 20 ’leri bulacağını söyledi.

İlk kez parti olarak halkın karşısına çıktıklarını da ifade eden Demirtaş, “HDP, Türkiye ’nin partisidir, Karadeniz ’den Trakya ’ya kadar her bölgeden çok olumlu tepkiler alıyoruz. 2015 seçimlerinden de büyük bir başarıyla çıkacağız” dedi.

Demirtaş,  HDP'nin yüzde 10 barajına rağmen seçimlere parti olarak gireceğini, iki gün önce de katıldığı bir TV programında açıklamıştı. Demirtaş, "Yüzde 10 barajı rahat aşılacak. Önce kendimiz, kafamızdaki barajı aşarsak" demişti.