kağızman

HDP, Yüksekova'da üç askerin şehit edilmesinin ardından yaptığı açıklamada 23 Ekim'de Kars'ın Kağızman ilçesinde 3 PKK'lının öldürüldüğü hatırlatmıştı. HDP'nin "infaz edildiler" dediği PKK'lıların Kağızman'da hidroelektrik santraline düzenledikleri saldırı sonucu öldüğü ortaya çıktı.

Geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleşen olayda, santraldeki bekçi kulübesini yakan teröristler, santrale ait bir kamyoneti gasp edip kaçmaya başladı. Hemen bölgeye hareket eden Kağızman İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipleri, teröristlerle Altıngedik Konutları bölgesinde karşılaştı.

Teröristler "Teslim ol" çağrısına ateşle karşılık verince çıkan çatışmada 3 terörist ölü olarak ele geçirildi. 1 terörist ise karanlıktan faydalanarak yaya olarak kaçtı. Teröristlerin kullandığı araçta yapılan aramada 4 adet kaleşnikof piyade tüfeği ve mühimmatı ile çok miktarda el bombası ele geçirildi.

Kars Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada son aylarda Kağızman bölgesinde bulunan hidroelektrik santrallerine 6 kez saldırı ve tehdit gerçekleştirdiği, bu saldırılarda 2 adet aracın ve santrallerin sistem odalarının yakıldığı, dizüstü bilgisayar ve çalışanların cep telefonları, şantiyeye misafir olarak gelen bir kişinin arabasının gasp edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak için güvenlik tedbiri almaya ve vatandaşlarımızın huzur Nakitbahis ve güvenini sağlamaya devam edeceğiz" denildi.