HDP'nin İmralı heyetinde yer alan Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle, dün sabah Bursa'nın Gemlik ilçesinden İmralı'ya hareket etti.

Ancak heyet, hava muhalefeti nedeniyle yolda korku dolu anlar yaşadı. Kaptan yarım saat sonra yarı yoldan dönmek zorunda kaldı.

HDP'li Pervin Buldan, yaşadıkları korku dolu anları Takvim'den Hazal Ateş'e anlattı. Buldan, "Yaklaşık yarım saat yol gittik. Deniz dalgalıydı. Fırtına ve dev dalgalar, birden kosteri 5 metre havaya fırlattı. Gözlerimiz faltaşı gibi açıldı. Motor ise 4 kez durdu. Bizi götüren ekip, batma tehlikesi uyarısında bulundu. İnisiyatif kullandılar. Yola devam etmeyi göze alamayacaklarını söylediler. Arkadaşlarla perişan olduk. Bir yandan mide bulantısı bir yandan ölümle burun burunasınız" dedi.

Bir açıklama da HDP'den geldi. İmralı Adası'na hareket eden genişletilmiş HDP heyetinin, hava muhalefeti nedeniyle yarı yoldan dönmek durumunda kaldığı belirtildi. Heyetin, hava koşullarının düzelmesiyle en kısa zamanda İmralı ziyaretini gerçekleştireceği kaydedildi.