hdp

Batman'da, kandırılarak PKK'ya katılan bir kızını Hakkari'nin dağlarında, diğerini ise Kobani'de IŞİD ile çıkan çatışmada kaybeden Nafiye Karaer, “Bunlar dağa çıkartılacak çocuklar değildi” diye konuştu.

Türkiye'nin haberine göre; Karaer, kızı Tuğba'nın Türk Edebiyatı Bölümü öğrencisi olduğunu belirterek, “16 Mayıs'tan itibaren ortadan kayboldu, kızımı götürüp silahların hedefine koydular, 25 Ekim'de de Kobani'de YPG saflarında çatışırken öldürüldü” dedi.

Karaer, kızı için HDP'nin tören yapmasına izin vermediğini belirterek şöyle konuştu: “HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata'ya gittim. Ona yalvardım 'Allah rızası için kızımı getir' dedim ama hiçbir şey yapmadı. Kızımın ölüm haberi geldikten sonra Ayla peşimden Diyarbakır'a kadar geldi, kovdum onu.”

Öldürülen kızları için terör örgütü tarafından para gönderildiğini iddia eden Karaer, “Ancak Batman'daki partililer, bu paralarla yeni araçlar alarak binmeyi tercih etti. Olan bize oldu” ifadesini kullandı.

Karaer, 2012 yılında PKK'ya katılan büyük kızı Muhbet Karaer'in, Hakkari dağlarında girdiği çatışmada öldüğünü, onunkini yaşarken ikinci bir acıyla daha sarsıldığını belirterek, çocuklarının silahların hedefine konulduğunu vurguladı.

Diyarbakır'da çocukları terör örgütü tarafından kaçırılan ailelerin eylemine de katıldığını hatırlatan Karaer, “İki kızımı kaybettiğim için HDP yetkilileri tarafından iş teklifi yapıldı. Parti, iki kızımın ardından, 'Bir yakınınızı getirin, belediyeye temizlikçi olarak alalım' casino dedi. Bunu benden nasıl isterler? İki çocuğumun kanı üzerinden nasıl böyle bir şey isterler benden?” dedi.