Her kadının izlemesi gereken 20 film

Bazı filmleri bir kez izler ve unutursunuz ama bazı filmler sizi uzun uzun düşündürür. Doğru zamanda keşfedilen bir film hayatınızı değiştirebilir. Sizin için kadınların mutlaka izlemesi gereken filmleri derledik. 1 / 20

Amélie – Amelie

Ünlü Fransız yönetmen Jean-Pierre Jeunet ’nin beş dalda Oscar ’a aday gösterilen filmi son on yılın en ses getiren yapımları arasında. Bu Fransız komedisi bizi genç ve özel bir kadınla tanışmaya davet ediyor; her daim hayat dolu, yaşama sevgi dolu gözlerle tanıklık eden ve sahip olduğu özel ışıltıyı her anında yanında taşıyan Amelie ’nin hikayesine...

2 / 20

Elegy – Aşkın Peşinde

 Bir üniversite profesörü ile deneyimsiz bir genç öğrenci arasındaki bir ilişkinin öyküsü, üzerinizde derin bir  iz bırakacağı garanti filmlerden biridir. Bu dünyada bize yakın olan bazı insanlar var. Bu bize derin ve manevi bir bağa sahip olduğumuzu hatırlatıyor..

3 / 20

Million Dollar Baby – Milyon Dolarlık Bebek

'Milyon Dolarlık Bebek' gerçek bir hikâyeden uyarlanan büyüleyici bir film. Yaşamın gerçek yüzünü ve zorlukları olduğu gibi gösteriyor. Kararlı ve korkusuz insanların bu zorlukların üstesinden nasıl geleceğini çarpıcı bir şekilde gözler önüne seriyor.  

4 / 20

Head in the Clouds – Bulutların Üzerinde

Film, 1930 ’ların İngiltere, Paris ve İspanyasında geçiyor. Gilda Besse, Paris ’teki dairesini İrlandalı bir öğretmen olan Guy Malyon ve İspanyalı bir mülteci Mia ile paylaşmaktadır. Dünya savaşa doğru sürüklenirken Gilda, hazcılık üzerine kurulu yaşam tarzını ve yeni filizlenmekte olan fotoğrafçılık kariyerini sürdürmekte kararlıdır. Ancak Guy ve Mia, faşizme karşı savaşmak konusunda hareket geçmek zorunda hissederler kendilerini. Bu andan itibaren de bu üç arkadaşın yolları, görünüşe göre sonsuza dek tamamen ayrılır.

5 / 20

Coco Before Chanel – Coco Chanel ’den Önce

Yetimhanede başlayıp, kabare şarkıcılığına uzanan daha sonra da dünyanın en önemli modacısı olma yolunda ilerleyen, masal gibi bir hayat. Gerçek adı Gabriella Chanel olan Coco Chanel ’in Paris ’e taşınmadan ve ünlü olmadan önceki yaşamından kesitleri sergileniyor.

6 / 20

Elizabeth: The Golden Age – Elizabeth:  Altın Çağ

Tarihin en meşhur kraliçelerinden olan 1.Elizabeth, kırk beş yıl boyunca tahtta kalarak ismini tarihe kazımıştır. Mary Stuart, İskoçya Kraliçesi olan kuzeni, kendisine eşlik eden İspanya Kralı Philip ile İngiliz tahtına konabilmek için türlü entrikalar çevirirler. Elizabeth bir tarafta imparatorluğu kollamaya çalışırken öteki tarafta da kendi gönlü ile savaşmaktadır. 

7 / 20

Evita  - Evita

Andrew Lloyd Webber ve Tim Rice ’ın çok sevilen sahne müzikalinden uyarlanan görkemli bir müzikal drama. Alan Parker ’ın yönettiği filmde de öykü, Madonna ’nın canlandırdığı Eva Duarte evini terkedip Latin şarkıcı Agustin Magaldi ile birlikte Buenos Aires ’e gelir ve burada zaman zarfında Juan Peron ’un karısı ve Arjantin halkının da kahramanı olur.

8 / 20

Frida – Frida

Sanat dünyasının 'ilk'lerinden ve en özel kişilerinden biri... Bir ressam: Frida Kahlo... Kocası Diego Rivera ile oldukça ilginç ve modern bir ilişkisi vardır. Bunun yanı sıra politik ve cinsel özgürlüğün asla kısıtlanamayacak özgürlükler olduğuna inanmaktadır. 

9 / 20

Gia – Gia

Amerika ’nın ilk top modeli olan Gia Marie Carangi ’nin 17 yaşından başlayarak 1986 yılındaki ölümüne kadar geçen süredeki hayat hikâyesi anlatılıyor. Gia ’nın başarılarla, hayal kırıklarıyla, iniş-çıkışlarla dolu kariyerinden ilişkilerine kadar özel yaşamı tüm ayrıntılarıyla gözler önüne seriliyor. 

 

10 / 20

Revolutionary Road – Hayallerin Peşinde

Amerikan evlilik kurumunun etkileyici bir portresini çizen film, 1950'ler Amerika'sında geçen öyküsünde modern ilişkilerde yansımasını bulmuş bir soru gündeme getirilir: İki insan birbirinden ayrılmak zorunda kalmaksızın sıradan hayat düzeninden kopmayı başarabilir mi?

11 / 20

The Messenger: The Story of Joan of Arc  - Jeanne D ’Arc

1412 yılında Fransa ’nın Domremy köyünde Jeanne adında bir kız çocuğu dünyaya gelir. Dönem gereği zor zamanlar yaşanmaktadır. On üç yaşına geldiğinde Tanrı tarafından ilham almakta olduğunu dile getirir. Söylediğine göre Tanrı, Jeanne ’ı, Fransa ’yı kurtarmak ve Fransa Kralı olacak Prens Charles ’a destek vermek ile görevlendirilmiştir. 

12 / 20

G.I. Jane – Jane ’in Zaferi

Gösterişli savaş sahnelerinin yer aldığı film, insan ruhunun gücünün nasıl göründüğünü bize gerçekten gösteren birkaç filmden biri. Unutulmaz sahneleriyle, özellikle kadınlar arasında klasik bir film olma özelliğini koruyor. 

13 / 20

La Vie en Rose  -  Kaldırım Serçesi

Fransız şarkıcı Edith Piaf'ın, yaşama, şarkı söyleme ve sevme konularında uzun süre verdiği savaşı anlatan film, bir başyapıt tadında. Film, Paris'teki gerçek atmosferi Piaf'ın yaşamıyla büyüleyici bir şekilde tasvir ediyor. 

14 / 20

Where the Heart Is – Kalp Nerede

Af ve dostluk üzerine şimdiye kadarki en etkileyici filmlerden biri. Genç bir adam, hamile kız arkadaşını terk eder. Ama hayat göründüğü kadar korkunç değildir. Umutsuzluğa karşı verilen bir savaşın filmiyle mutluluğun anahtarını bulabilirsiniz.

 

15 / 20

The Queen – Kraliçe

 İngiltere ’de Kraliyet ailesi kavramını mercek altına alan film, esprili bir dille şekillendirilmiş. Halkın Prensesi Diana, Paris ’te bir trafik kazasında ölmüştür. Kraliçe ve ailesi, bir süre Balmoral Kalesi ’nin kapalı kapıları ardında yas tutmayı uygun görürler. Kalpleri kırık olan halk,  bu tutumu anlayamazlar ve Kraliçe ’den kendilerine açıklama yapmalarını beklerler.

 

16 / 20

My Week with Marilyn – Marilyn ile Bir Hafta

Efsanevi yıldız Marilyn Monroe (Michelle Williams) ve o dönem yeni evlendiği kocası, İngiliz tiyatro oyun yazarı Aurthur Miller'ı (Dougray Scott) merkezine alan film, asistan Colin'in gözünden Monroe'nun İngiltere'de geçen bir haftasını anlatıyor.

 

17 / 20

Mona Lisa Smile – Mona Lisa Gülüşü

Bu film, onur, cesaret ve amacın sağlamlığı hakkında size bilgi verecektir. Filmin en önemli yanı, izleyenlere kendini düşünme konusunda mesajlar vermesidir.  

 

18 / 20

The Devil Wears Prada – Şeytan Marka Giyer

Moda dünyası güzel olduğu kadar acımasız da. En ufak başarısızlık bile sizi zirvesinden düşürür.  Eğlenceli bir komedi izlemek isteyenler muhakkak izlemeli.

 

19 / 20

Erin Brockovich – Tatlı Bela

Erin Brockovich, insana insan gibi davranılmasının en doğrusu olacağını düşünen bir halk kahramanıdır. Kendini dünya üzerinde haksızlığa uğrayan insanların haklarını aramaya ve onlara yardım etmeye adamıştır. Julia Roberts'ın Oscarlık performansı olan yapım, hukuk eğitimi almamış olmasına rağmen, insan sağlığını tehdit eden çok önemli davalarda haklının kazanmasını sağlayan sıradan ama mücadeleci bir kadının öyküsünü anlatıyor. 

20 / 20

Eat Pray Love – Ye Dua Et Sev

Filmde, acılı bir boşanmanın ardından kendini bulma ümidiyle İtalya, Hindistan ve Bali ’yi kapsayan uzun bir gezi turuna çıkan Elizabeth ’in hikayesini anlatılıyor.